Inici / Notícies
NOTíCIES

ADEIT vist pels professors

Més de 14.000 professors de la Universitat de València han participat durant els últims 25 anys en els programes i activitats que organitza ADEIT. Els docents i investigadors són una peça clau en l’acostament al món de l’empresa a través de diferents programes com les pràctiques en empreses, la transferència de coneixement i la formació.

La clau de l’èxit d’ADEIT ha estat la seua capacitat de reinventar-se i d’orientar-se al mercat intentant identificar noves demandes, necessitats i expectatives que han anat sorgint al llarg d’aquests anys

Cooperació universitat-empresa
Al llarg de la seua història, ADEIT ha desenvolupat diversos programes i activitats destinats a promoure la cooperació universitat-empresa amb l’objectiu de fomentar la relació entre la Universitat de València i el seu entorn socioeconòmic. «Gràcies a la tasca d’ADEIT s’ha pal·liat en gran mida la tradicional desconfiança existent en les relacions universitat-empresa i s’han establit camins de cooperació recíproca veritablement eficaços» afirma Rosa Moliner, professora de Dret Civil.

Per la seua banda, Irene Gil, catedràtica de Comercialització i Investigació de Mercats assenyala que la clau de l’èxit d’ADEIT «ha estat la seua capacitat de reinventar-se i d’orientar-se al mercat intentant identificar noves demandes, necessitats i expectatives que han anat sorgint al llarg d’aquests anys». Uns anys en els quals s’ha apostat per incidir en aquest tipus de relacions entre Universitat i teixit productiu com «un factor essencial en la creació de riquesa i en la promoció de la societat del benestar», afegeix José Mª Peiró, catedràtic de Psicologia Social i de les Organitzacions, qui defineix a ADEIT com «el catalitzador i el motor de la cooperació universitat-empresa que ha contribuït a la modernització de la Universitat».

Les pràctiques en empreses haurien de ser una experiència cada vegada més integrada en els estudis universitaris

Contacte amb el món laboral
Durant aquests 25 anys, ADEIT ha gestionat les pràctiques en empreses de la Universitat de València amb l’objectiu de millorar l’empleabilitat dels estudiants universitaris. Un primer contacte amb el món laboral que els professors consideren part fonamental de la formació dels universitaris, com afirma Antonia Sánchez, professora titular del departament de Filologia Anglesa, per a qui les pràctiques en empreses «haurien de ser una experiència cada vegada més integrada en els estudis universitaris» perquè, després de tot aquest temps, assenyala la professora Sánchez, «ha quedat clar que resulten d’un gran interès». Aurelio Martínez, catedràtic d’Economia Aplicada, a més, apunta a la necessitat de promoure les pràctiques en empreses internacionals com una experiència fonamental per a l’estudiant «ja que es forma al mateix temps que aprèn idiomes». En aquesta línia, ADEIT també gestiona les beques Leonardo da Vinci, destinades a promoure l’estada de titulats universitaris en empreses europees.

Les estades de professors en empreses han estat un gran avanç sobretot perquè ens permeten conèixer directament la problemàtica de les pimes i aplicar el coneixement teòric en la realitat

Transferència de coneixement
ADEIT desenvolupa, a més, programes per a afavorir les relacions entre la comunitat universitària i l’entorn empresarial i el programa d’Estades per a professors universitaris en empreses valencianes és un clar exemple. «Les estades de professors en empreses han estat un gran avanç sobretot perquè ens permeten conèixer directament la problemàtica de les pimes i aplicar el coneixement teòric en la realitat» afegix Santos Fustero, catedràtic de Química Orgànica.

Esperit emprenedor
Amb l’objectiu de facilitar les habilitats i les competències necessàries per a afavorir l’ocupació dels universitaris, ADEIT també contínua amb la seua tasca de promoure la transferència de coneixement com un aspecte «absolutament clau per a contribuir a l’augment del nombre d’universitaris en empreses» apunta Francisco Pérez, catedràtic d’Anàlisi Econòmica.

Per la seua banda, i pel que fa a l’emprenedoria universitària, Manuel Pérez-Alonso, professor titular de Genètica destaca la necessitat d’augmentar el nombre d’emprenedors universitaris i, per això, considera que «no s’hauria de contemplar com una raresa que un professor decidisca emprendre», al mateix temps que reconeix l’encert de l’Escola d’estiu per a professors motivadors de l’esperit emprenedor. «Crec que és molt destacable el curs que organitza ADEIT amb la finalitat que els professors fomenten l’esperit emprenedor entre l’alumnat» conclou el professor Pérez-Alonso.