Inici / Notícies
NOTíCIES

«Que creguen en les nostres idees i ens ensenyen a materialitzar-les, claus de Creació Empreses

Programa Creación Empresas - Clausura 2012 en ADEITMitjançant el Programa de Creació d’Empreses de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, 43 participants han realitzat el seu projecte d’empresa durant aquesta última edició. Segons explica Francisco Rene Boza, participant d’aquesta edició i creador del projecte Dkard, les claus principals de l’èxit aquest programa consisteixen «en la confiança que depositen en nosaltres els tutors professionals del curs i com ens ensenyen a materialitzar les nostres idees».

«Crear un projecte empresarial és una aventura. Un sempre té idees al cap, però materialitzar-les és difícil, per això és bo que algú et vaja guiant en aquest camí». Així ho explica aquest emprenedor amb qui coincideix Esther Rogero, creadora amb tres socis més de l’empresa BugStudio 3D, a través de la qual dissenya aplicacions web per a l’educació. Per a Rogero, el més important del Programa de Creació d’Empreses és que «un professional amb experiència et diga que l’empresa funcionarà i la confiança que dipositen en el nostre projecte». «Ens han ajudat molt a fixar objectius i a saber comunicar els avantatges del projecte», afirma.

El Programa de Creació d’Empreses, que enguany ha clausurat la seua dotzena edició, ha estat desenvolupat en col•laboració amb l’EOI, amb el finançament de ‘la Caixa’ i el cofinançament del Fons Social Europeu i del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

Durant la clausura, el director d’Institucions de ‘la Caixa’ a Llevant i Múrcia, Salvador Sanchis, va indicar que iniciatives com aquest programa «són fonamentals perquè joves emprenedors tinguen una referència per a poder tenir formació, compartir experiències, conèixer nous emprenedors amb qui poder tenir sinergies i continuar avançant».

En aquest sentit, els tutors professionals de l’EOI van destacar la varietat i l’originalitat dels 43 projectes presentats. D’altra banda, el director gerent d’ADEIT, Antonio Aracil, va animar els emprenedors a no preocupar-se pel fracàs, ja que, segons que va dir, «el fracàs és el principi de l’èxit».

El Programa de Creació d’Empreses ha format més de 320 participants en les seues dotze edicions. En l’última enquesta, realitzada al febrer, el 51 per cent dels alumnes entrevistats han posat o estan posant en marxa un projecte empresarial després de finalitzar aquest programa.

Més informació:
http://www.adeit-uv.es/creacion/