Inici / Notícies
NOTíCIES

Com accelerar els projectes empresarials, primer tema de les microtrobades d’Alumni de la CCE

Encuentro Alumni en ADEIT - acelerador proyectos empresarialesCom accelerar el creixement de les empreses ha estat el tema central del primer de les microtrobades organitzades per la recentment constituïda Alumni de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València. De la mà del consultor d’empreses José Vicente Pons, un grup d’empresaris i antics alumnes d’aquesta càtedra, han tingut l’oportunitat de conèixer el mètode elaborat pel MIT (Massachusetts Institute of Technology) amb la finalitat de crear les condicions per accelerar el creixement empresarial. Un mètode desenvolupat fins ara a països com a Regne Unit o Canada i que, segons que han informat, s’està tractant de desenvolupar també a València. Aquest programa, de dos anys de durada, inclou tant tallers especialitzats en diferents àmbits (vendes, lideratge, operacions, màrqueting i finances) com ara accions de coaching, entre altres actuacions. L’increment de la facturació i el nombre de clients nous, així com de llocs de treball i volum d’exportació són alguns dels indicadors de l’èxit del programa.

La clau, la internacionalització
Vèncer les fronteres a la internacionalització és, per a José Vicente Pons, la qüestió clau en el procés d’acceleració d’empreses. «Un projecte empresarial ha de nàixer amb la idea de ser global i, per a ser-ho, de bon començament ha de ser capaç d’arribar a clients d’arreu del món», ha assenyalat. A més considera que la internacionalització és essencial per reduir les xifres de mortalitat de les empreses, que se situa en el 85 % al cap dels quatre anys de vida. Per aconseguir arribar a altres mercats, ha subratllat, entre altres qüestions, la necessitat de propiciar el creixement de les empreses i comptar amb entitats de major volum, una cosa que, segons la seua opinió, «incideix en una millora de la productivitat i de la competitivitat a nivell global». Així mateix, Pons ha apuntat al lideratge, a l’ambició i a l’establiment d’una xarxa de relacions com puntals essencials per aconseguir accelerar el projecte empresarial.

Després de l’exposició de Pons, es va obrir un debat entre els assistents en el qual es va posar una atenció especial en el finançament: «El major problema no és tenir un projecte reeixit; no serveix de res estar hipermotivat, tenir un bon equip humà, una bona estructura, etc., sinó que el problema principal és el finançament», ha subratllat José Luis Fayos, director general d’Axial Solar. D’altra banda, Víctor Jiménez, d’Avant Gestión de Activos, va apuntar a la necessitat de «recuperar el lideratge a la Comunitat Valenciana» i, en aquest sentit, de no oblidar l’àmbit local.

A aquesta primera trobada han assistit un total de 12 exalumnes de la Càtedra de Cultura Empresarial i empresaris tant del sector industrial com de serveis. A més, el desdejuni de treball ha comptat amb la presència del director general de la Càtedra, Vicente Ruiz, i del cap de servei de Foment de l’Emprenedoria de la Subdirecció General de Promoció d’Emprenedors de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, Juan Vicente Climent.

Més informació:
Alumni Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València