Inici / Notícies
NOTíCIES

Espanya se situa 13 punts per sobre de la xifra exigida per la UE en reciclatge d’envasos

En 2011 es va reciclar més del 68% de tots els envasos consumits, el que suposa 13 punts percentuals més del que exigeix la Unió Europea, segons va explicar Juan M. Alonso de Velasco, sotsdirector de Màrqueting i Comunicació de Ecoembes, entitat coorganitzadora, junt amb Ecovidrio i ADEIT, del curs El reciclatge en la Comunitat Valenciana: aprendre per a ensenyar, la primera edició de la qual es va clausurar la passada setmana.

Aquest curs, dirigit a tot el personal docent de la Comunitat Valenciana, l’han realitzat en la seua primera edició un total de 119 alumnes, la major part d’ells (62%) docents en actiu, d’educació secundària (55%) i de diferents àrees de coneixement. «No només han participat professors d’àrees estretament relacionades amb el reciclatge com la Biologia o les Ciències de la Vida, també d’altres àmbits amb un gran ús d’envasos com la perruqueria o la cosmetologia», va subratllar el sotsdirector de l’ADEIT, Vicente L. Francès, durant la clausura de la primera edició d’aquest curs. El curs es realitza a través de l’Aula Virtual de l’ADEIT i mitjançant unes hores presencials.

El director general de Qualitat Ambiental de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Vicente Tejedo, va felicitar als professors participants, al mateix temps que els va animar a fomentar la separació en origen dins de l’aula. Així mateix, Tejedo va posar l’accent en la importància que s’establisca una col•laboració entre professors i famílies perquè s’incremente el percentatge de xifres de reciclatge i va advocar per la sostenibilitat. «Cal conjugar economia i ecologia», va subratllar.

El sotsdirector de Màrqueting i Comunicació d’Ecoembes va coincidir a assenyalar la importància del reciclatge, especialment –va dir– en l’actual societat del consum que genera cada vegada més envasos que, segons va assenyalar, «no només és un malbaratament econòmic, sinó també té conseqüències mediambientals». Per la seua banda, el director de Relacions Institucionals d’ECOVIDRIO, José Luis Magro, va posar l’accent en el paper del professorat com la part més important del procés de reciclatge i va animar que siga aquest col•lectiu aquell el qual es convertisca en els prescriptors del reciclatge.

La pròxima edició d’aquest curs, la matrícula del qual està encara oberta, començarà el pròxim de 24 de setembre.

Más información:
www.adeit.uv.es/ecoembeseconvidrio/info