Inici / Notícies
NOTíCIES

Incorporar titulats a través de les beques de Formació Professional Pràctica aporta dinamisme

LOGO Departamento de Empleo de ADEITComptar amb un titulat en l’empresa a través de les beques de Formació Professional Pràctica, que gestiona ADEIT, suposa una «bona oportunitat per renovar-se i aprofitar els seus coneixements», i per incorporar a més a l’equip de treball persones joves i dinàmiques que aporten noves idees en el procés de treball.

Així ho explica Serafín Arroyo, Màrqueting & Business Director de TSB Tecnología Salud y Bienestar i responsable-tutor de la beca en l’empresa, que l’any passat va comptar amb una titulada en el seu equip de treball a través de les beques de Formació Professional Pràctica. Arroyo va presentar aquesta beca amb l’objectiu de trobar un perfil dinàmic que donara resposta a la necessitat de recerca i estudi de nous mercats i d’anàlisis de la competència. Així va trobar Marta Novella, llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de València. A més de col•laborar amb l’empresa en aquests sectors, també va fer servir els seus coneixements en temes relacionats amb l’aplicació de les tecnologies 2.0 en l’àrea de màrqueting. Després de l’acabament de la beca, Marta Novella ha estat contractada per l’empresa TSB.

Per a les empreses, com explica el tutor de TSB, les beques de Formació Professional Pràctica suposen, a més de l’oportunitat d’aprofitar els coneixements que la persona titulada aporte, «la possibilitat d’oferir-li formació professional i especialitzada en el sector que la teua empresa opera i tenir un expert qualificat i enfocat als mercats a què la teua empresa es dirigeix».

En aquesta línia s’expressa Ignacio Sánchez, gerent de l’empresa ESAM Estudios de Software Avanzado y Mantenimiento de Tecnología, que en l’actualitat té un becari titulat en Enginyeria Informàtica en el seu equip de treball. Per al gerent d’ESAM, aquesta beca ha suposat «disposar del suport d’una persona amb coneixements, però sense experiència, amb l’entusiasme d’aprendre». Aquestes beques –indica– són una bona manera de formar persones adequades a les necessitats de l’empresa.

Més de 60 empreses acullen titulats gràcies a aquestes beques
En l’actualitat, ADEIT gestiona les beques de Formació Professional Pràctica a través de les quals, fins al moment, 66 empreses valencianes han acollit titulats de la Universitat de València. Aquestes beques tenen com a objectiu la millora de les competències professionals dels nous titulats. A més, el nou Reial Decret 1493/2011 regula la inclusió de les persones becades en el règim de la Seguretat Social, cosa que suposa cobertura sanitària i cotització per a la jubilació.

El procediment per tramitar aquestes beques per part de l’empresa és contactar amb el Departament d’Ocupació d’ADEIT per informar sobre l’activitat que haurà de realitzar la persona becada. Després del vistiplau del tutor universitari al programa d’activitats, ADEIT gestiona la preselecció de candidats. Una vegada efectuada la selecció per part de l’empresa, ADEIT tramita l’alta en la Seguretat Social per començar amb la formació pràctica.

Més informació:
http://www.adeit.uv.es/bfpp/