Inici / Notícies
NOTíCIES

La UV realitza les primeres jornades de pràctiques per a analitzar les eixides dels estudiants

Jornada progrmas y salidas Facultat Economia UVLa Facultat d’Economia i la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT) van organitzar la passada setmana la I Jornada de pràctiques en empreses en la qual es van presentar els diferents programes formatius i eixides professionals per a les titulacions d’ADE, Empresarials, Econòmiques i Turisme.

Durant les jornades, es va proporcionar als estudiants de la Universitat de València informació per a facilitar la seua elecció de les pràctiques externes, que realitzaran aquesta mateixa setmana. A més, es va donar a conèixer les activitats que es realitzen en alguns camps professionals de les titulacions que s’imparteixen en la Facultat d’Economia de la Universitat de València .

La jornada va comptar amb la participació del degà de la Facultat d’Economia, Vicent Soler, la coordinadora de Pràctiques de la Facultat d’Economia, Beatriz Moliner, el vicedegà de Pràctiques i Relacions amb l’Empresa i, José Manuel Pastor, el director gerent de la Fundació Universitat-Empresa (ADEIT), Antonio Aracil, i el director de Pràctiques de l’ADEIT, Miguel Ángel Barberá.

Pràctiques en empreses, complement per a la futura inserció
Vicent Soler va destacar la gran responsabilitat que tenen els estudiants a l’hora de realitzar les seues pràctiques externes perquè, com va indicar, «teniu la responsabilitat d’influir en la societat representant a la Universitat de València ». En aquest sentit, José Manuel Pastor va animar als estudiants que realitzen pràctiques en empreses, no només perquè es tracta d’un «excel•lent complement» a l’activitat formativa, sinó perquè també és una preparació per a la inserció en el mercat laboral.

Pastor va recordar als estudiants que «la millor pràctica és aquella en la qual es puga aprendre molt d’alguna cosa a la que ens vulguem dedicar després», per això, que la pràctica siga bona o dolenta depèn molt «de l’actitud de l’estudiant».

Eixides professionals en les titulacions de la Facultat d’Economia
Per la seua banda, la coordinadora de Pràctiques de la Facultat d’Economia va parlar de les principals eixides i programes formatius que existeixen en les titulacions d’ADE, Economia, Empresarials i Turisme. Entre els principals programes formatius de les tres primeres, la coordinadora va nomenar l’auditoria, el departament fiscal-comptable, el departament administratiu-comptable o entitats de crèdit, entre altres, com possibles eixides. Pel que fa a la titulació de turisme, la coordinadora va apuntar, entre altres, a les eixides en xarxes de tourist-info i oficines, patronats de turisme, hotels o agències de viatges.

Durant la jornada també es va realitzar una taula rodona sobre les possibles activitats professionals de les titulacions de la Facultat d’Economia a càrrec de Víctor Martínez de l’Associació Professional d’Assessors Fiscals de la Comunitat Valenciana, Isabel Sanchis, del Col•legi Oficial d’Economistes de València, Ester Chueca, de l’Associació de Professionals en Turisme de la Comunitat Valenciana, Potectur, i Eduardo Andreu, del col•legi Oficial de Titulars Mercantils i Empresarials.

Més informació en:
www.adeit.uv.es/pf