Inici / Notícies
NOTíCIES

La UV reunirà 350 científics en la desena edició de la Societat Espanyola d’Astronomia

Congreso Sociedad Española de Astronomía en ADEITLa Societat Espanyola d’Astronomia (SIGA) celebrarà la desena reunió científica a la Universitat de València, del 9 i al 13 de juliol. Aquesta trobada, que s’organitza cada dos anys, reunirà a la seu de l’ADEIT més de 350 científics, nacionals i internacionals, per presentar els seus treballs més recents, promoure la transmissió de resultats i discutir nous projectes.

Per primera vegada, aquesta trobada tindrà com a seu València, on –segons que explica el president del comitè organitzador i professor d’Astronomia i d’Astrofísica de la Universitat de València, José Carlos Guirado– hi ha un important grup de recerca en aquest àmbit. “Només dins la Universitat de València hi ha més de 50 científics treballant en el camp de l’astronomia”, explica.

Durant els cinc dies de Congrés i amb el títol “Highlights of Astronomy and Astrophysics”, la comunitat astronòmica espanyola i els científics convidats debatran sobre assumptes relacionats amb alguna de les sis grans àrees del Congrés: física solar; ciències planetàries; la Via Làctia i els seus components; galàxies i cosmologia; instrumentació i computació; i ensenyament i divulgació de l’astronomia. En aquest sentit se celebraran, a més de cinc conferències plenàries, unes dues-centes contribucions orals en les diferents sessions paral•leles organitzades. Així mateix, s’ha previst la col•locació a l’edifici de 125 pòsters amb resultats científics.

A més de la presentació de nous resultats sobre les sis àrees temàtiques del Congrés, s’abordaran altres assumptes com ara la contaminació lluminosa –en relació amb la qual es donarà a conèixer el Llibre blanc de la contaminació lluminosa a la Comunitat Valenciana– o el finançament, amb motiu de la qual s’organitzarà una taula redona amb la finalitat d’abordar les noves formes de finançament europeu.

‘Top ten’ dels astrònoms valencians
D’altra banda, amb motiu del Congrés i en col•laboració amb la Càtedra de Divulgació Científica de la Universitat de València, s’editarà una publicació en què es recolliran els astrònoms valencians més rellevants al llarg de la història.

La Societat Espanyola d’Astronomia
La Societat Espanyola d’Astronomia (SIGA) s’ha consolidat, des de la creació el 1992, com una de les societats professionals més actives a Espanya. Amb més de 630 membres en l’actualitat, reuneix la majoria dels professionals que treballen a centres espanyols, juntament amb astrònoms espanyols a centres estrangers, per promocionar el desenvolupament de l’Astronomia a Espanya.

Més informació:
X Reunió Científica de la SEA