Inici / Notícies
NOTíCIES

La X Biennal d’Astronomia analitzarà la introducció de l’astronomia als països desafavorits

La Societat Espanyola d’Astronomia (SIGA) celebrarà la seua desena reunió científica a la Universitat de València entre el 9 i el 13 de juliol. Aquesta trobada, que té lloc cada dos anys, aplegarà a la seu d’ADEIT més de 300 científics, nacionals i internacionals, per presentar els seus treballs més recents, promoure la transmissió de resultats i discutir nous projectes.

Durant els cinc dies de congrés i amb el títol “Highlights of Astronomy and Astrophysics”, la comunitat astronòmica espanyola i els científics convidats debatran sobre temes relacionats amb alguna de les sis grans àrees del congrés: física solar, ciències planetàries, la via làctia i els seus components, galàxies i cosmologia, instrumentació i computació, i ensenyament i divulgació de l’astronomia.

Concretament, en l’àrea d’ensenyament i divulgació de l’astronomia es presentarà el projecte Universe Awareness (UNAWE), coordinat per Rosa Maria Ros, professora del Departament de Matemàtica Aplicada IV de la Universitat Politècnica de Catalunya, que ha començat a introduir l’astronomia a països subdesenvolupats a través d’activitats educatives.

Entre molts altres temes, també s’hi exposaran els resultats obtinguts a partir de l’observació de planetes extrasolars semblants a la Terra i la seua composició atmosfèrica, el paper que desenvolupa la supercomputació en l’astronomia, l’estudi de la contaminació lumínica mitjançant l’ús d’imatges generades per l’Estació Espacial Europea i estudis sobre el magnetisme del Sol.

50è aniversari de l’Observatori Europeu Austral
Coincidint amb la Biennal d’Astronomia, el dijous 12 de juliol, es commemorarà el 50è aniversari de l’Observatori Europeu Austral (ESO), un observatori comú per als astrònoms europeus situat a l’hemisferi sud, per al qual s’ha preparat una conferència del director de programes de l’ESO, Adrian Russell.

Más información:
http://www.sea-astronomia.es/SEA2012