Las Conferencias de ADEIT
CRISTINA GARMENDIA

Ciència e innovació en Espanya: fets, mites y reptes

La presidenta de la Fundació COTEC i exministra de Ciència i Innovació va escollir el títol La innovació a Espanya. Fets, mites i reptes en la seua conferència del passat 31 de gener de 2017 per a desmuntar algunes «idees preconcebudes» en l’àmbit de la ciència i de la innovació.

Garmendia va destacar que la ciència és el mecanisme «més potent» per a poder dur a terme canvis importants mentre que la innovació és «l’engranatge per a fer-ho», per la qual cosa ambdues disciplines han d’estar presents en un món globalitzat com l’actual: «Espanya és la desena potència científica a nivell mundial, un dels majors assoliments de la nostra democràcia».

La presidenta de COTEC va insistir que una de les majors dificultats és fer que la societat entenga la necessitat d’invertir en R+D+i i ací és on la Universitat juga un paper fonamental. Garmendia va posar l’accent en el paper de les pimes que «porten el 50% del pes en inversió privada en R+D+i i estan jugant un paper molt rellevant», per a les quals va reclamar més suport orientat al creixement i desenvolupament del seu potencial.

L’acte va ser presidit per Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València i Alfonso Maldonado, expresident de la Fundació ADEIT. 

Notícia sobre la  conferència: Garmendia: «Espanya és desena potència científica mundial, tot un assoliment de la democràcia»