Las Conferencias de ADEIT
DONNA HICKS

Entendre el conflicte en l’empresa: una necessitat per a afrontar el futur

Com afrontar el conflicte en l’empresa va ser el tema central de la ponència que la psicòloga i professora de Harvard, Donna Hicks, va oferir el 6 d’octubre de 2016 dins del cicle Les Conferències de ADEIT. La ponent va explicar les claus per a crear una cultura de la dignitat, resoldre conflictes laborals, facilitar relacions positives entre la plantilla i desenvolupar pràctiques de lideratge.

A partir de la seua experiència en conflictes bèl·lics, Hicks va explicar que la violació de la dignitat està en la base de tot tipus de conflictes. La ponent, que va reconèixer ser «una violadora de la dignitat en recuperació», es va mostrar convençuda que els avanços més apassionants del s.XXI no resideixen en la tecnologia sinó en el coneixement sobre l’ésser humà, sobre el qual –va dir– «encara es desconeixen molts aspectes». La falta de reconeixement i d’inclusió en el grup són dos dels atacs a la dignitat més freqüents.

Donna Hicks va animar a respectar la dignitat perquè «és la millor manera de comprometre a les persones, de guanyar la seua confiança, de fer-les més rendibles i creatius».

Notícia sobre la  conferència: D.Hicks: «Per al nostre cervell no hi ha diferència entre una agressió física i de la dignitat»