Las Conferencias de ADEIT
JOSÉ MANUEL GONZÁLEZ-PÁRAMO

La nova Europa: reptes i oportunitats

Sota el títol La nova Europa: reptes i oportunitats, el conseller executiu del BBVA, José Manuel González-Páramo, va participar en el programa Las conferencias de ADEIT el passat 27 de setembre. Els resultats de les recents eleccions alemanyes, el euroescepticisme o la integració europea van ser alguns dels temes en els quals el ponent va voler aprofundir, doncs «ens hem de preguntar què Europa volem en deu anys».

En la seua opinió, la clau és que els països que conformen la Unió Europea afronten els desafiaments actuals amb un esforç comú per a recobrar la confiança de l’opinió pública. La seguretat, les fronteres, la defensa, la globalització o el canvi climàtic són ara inquietuds dels ciutadans i és tasca de les autoritats europees «reconduir-les» i destacar els aspectes positius de la globalització.

Després d’un any 2017 «molt intens», el ponent es va mostrar optimista pel que fa al futur. «S’obri una finestra d’oportunitat per a afrontar els reptes que ens queden per a avançar cap a una major integració europea», va afirmar.

Després de la seua intervenció González-Erm va iniciar un col·loqui amb Javier Andrés, catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València i Rafael Juan, conseller delegat de Dulcesol, que van acompanyar al ponent durant la conferència.

Notícia sobre la conferència: González-Páramo: «Les institucions europees han d’acostar-se als ciutadans»