Las Conferencias de ADEIT
SANTIAGO POSTEGUILLO

Roma, literatura i empresa: tres vèrtexs d’un mateix triangle.

L’escriptor Santiago Posteguillo va reivindicar el paper que la història pot jugar al món actual per prendre decisions ètiques i no repetir errors. Ho va fer durant la seva ponència dins del cicle Les Conferències d’ADEIT, en la qual va desgranar les virtuts i encerts de personatges històrics com Mandela, Julio César o Trajano, que -va afirmar- poden ensenyar molt al món d’avui. “Els polítics han comès grans errors per oblidar els llibres d’història”, va assenyalar. En aquest sentit va subratllar la necessitat d’apostar per les humanitats: “necessitem l’empresa, però també les humanitats per prendre decisions ètiques i no repetir errors històrics”.

Posteguillo va realitzar un repàs per les característiques dels grans personatges de l’Antiga Roma per definir què aspectes necessita l’empresariat actual, que va resumir en tenacitat, resistència i negociació. Aspectes –va dir- presents, així mateix, en grans escriptors i altres personatges històrics com Gandhi o Mandela.

Notícia sobre la conferència: Santiago Posteguillo: «Els polítics han comès grans errors per oblidar els llibres d’història»