Inici / Notícies
NOTíCIES

Les empreses busquen talent a la Universitat a través del programa de beques formatives

Les beques de formació pràctica en empreses per a titulats universitaris de la ciutat de València representen una via d’incorporació de talent a les empreses. Així ho van explicar els participants en la sessió informativa que ADEIT va organitzar la passada setmana per donar a conéixer a les empreses les característiques del nou conveni de beques que l’Ajuntament de València ha subscrit amb la Fundació Universitat–Empresa (ADEIT) el passat 17 de novembre de 2014. 

A la sessió, que va tenir lloc en l’hemicicle de les instal•lacions de ADEIT, van acudir representants de tots els organismes: Antonio Aracil, director-gerent de ADEIT; Cristóbal Grau, regidor delegat de Joventut i Esports de l’Ajuntament de València; Ana Cortés, directora de l’Oficina de Transferència de Resultats d’Investigació; Miguel Arias, administrador de Rankia i Verema; Jorge Vaqué, cap d’Administració de Bayer Cropsciencie, dues de les empreses que van participar a la primera edició d’aquest programa. 

Tots ells van coincidir en els beneficis que obtenia el sistema laboral actual amb la inserció de joves universitaris en empreses i institucions de la Comunitat Valenciana. A més, van destacar la millora que les beques proporcionen al futur professional dels recents titulats amb una formació pràctica necessària per a la seua carrera.

El regidor delegat de Joventut de l’Ajuntament de València, Cristóbal Grau, va destacar «la col•laboració constant que existeix amb ADEIT des de 2013 per afavorir la comunicació entre l’àmbit públic i privat». Al mateix temps, va subratllar que la possibilitat d’obtenir una beca de formació permet als titulats adquirir competències laborals bàsiques. Antonio Aracil, per la seua banda, va recalcar el paper de l’Ajuntament en la millora d’empreses i titulats. «L’Ajuntament de València dóna peu al fet que puguem trobar el talent perquè les empreses milloren», va afirmar.

Valoració positiva por part de las empreses
Durant la sessió informativa, es va ressaltar l’interés de les empreses en el passat conveni signat en 2013. Van ser 200 les empreses i entitats que van presentar una sol•licitud per acollir recents titulats i millorar les seues oportunitats d’ocupabilitat.

Tant Miguel Arias, representant de Rankia i Verema, com Jorge Vaqué, de l’empresa Bayer Cropscience, van valorar positivament la col•laboració de les respectives empreses en l’acolliment de titulats universitaris per als seus equips de treball. Aquests programes els han permés formar als joves i enfocar-los cap a determinats perfils professionals.

En concret, Miguel Arias, que va qualificar a la Fundació–Empresa com «un soci», va declarar que la incorporació de joves talents suposa un estímul per a la plantilla. En aquest sentit, Jorge Vaqué, va afegir que aquestes beques permeten que la qualitat del treball millorei i va subratllar que la valoració global de la beca és sempre positiva. A més, el cap d’Administració de Bayer Cropsciencie, va subratllar la utilitat d’aquestes pràctiques com a via per a la creació d’una borsa de treball.

Becas para recents titulats, empadronats en València
45 joves, menors de 30 anys, empadronats a València i titulats per la Universitat, podran beneficiar-se d’aquesta oportunitat. Rebran una formació online, finançada per l’Ajuntament de València, que es realitzarà a través de ADEIT. La beca de formació, de 6 mesos de durada a temps complet, tindrà una dotació econòmica mínima de 600 euros mensuals.

Més informació: https://www2.adeituv.es/ca/empleo/becas-titulados/bfppvalencia/

Notícia publicada: 05/12/14