Inici / Notícies
NOTíCIES

Els agents d’ocupació principals es reuneixen a l’ADEIT per unir esforços

En el marc del seu programa Dilluns amb Ocupació, l’ADEIT va organitzar la passada setmana una reunió entre els agents privats d’ocupació principals de la Comunitat Valenciana. En aquesta reunió, a la qual van assistir les empreses Michael Page, Adecco, Randstad, Ray Human Capital y Manpower GroupSolutions, i el director general d’Ocupació i Inserció Laboral del SERVOF, Gonzalo Alabau, es va posar l’accent en la necessitat, especialment en un moment com l’actual, d’establir punts en comú i crear sinergies per facilitar la inserció professional de titulats universitaris en empreses innovadores.

Per part de l’ADEIT es va plantejar les accions que desenvolupa amb aquest objectiu, entre les quals hi ha el programa Dilluns amb Ocupació, en el qual empreses plantegen els seus itineraris laborals i necessitats de personal, la seua borsa d’ocupació o les accions d’orientació i assessorament per a l’ocupació o la creació d’empreses, entre d’altres. A més va participar en la trobada el professor de Direcció d’Empreses, Roberto Luna, qui va posar l’accent en les actituds. «Cal fomentar no solament el coneixement i la posada en pràctica de competències com a valor afegi, sinó també treballar en un tercer nivell: el de les actituds». Així mateix, Roberto Luna, que també dirigeix el Màster en Gestió del Talent de la Universitat de València va apuntar al coaching com una eina per potenciar l’adaptació dels titulats en el mercat de treball.

L’actitud i l’esperit emprenedor, aspecte fonamental
El director general d’Ocupació i Inserció Laboral del SERVOF, Gonzalo Alabau, que hi va assistir en representació de l’administració, va centrar la intervenció, principalment, en la necessitat de fomentar l’actitud emprenedora entre els universitaris. Va remarcar la importància d’«impulsar un canvi d’actitud entre els joves a l’hora de buscar feina, fomentant principalment el talent emprenedor com a eina per reactivar el teixit productiu». Un aspecte també destacat per Íñigo Fernández, de Michael Page, una de les empreses, especialitzades en inserció laboral, participants en la trobada juntament amb Adecco, Randstad, Ray Human Capital i Manpower GroupSolutions.

Els representants de totes aquestes empreses van coincidir en apuntar l’actitud com el factor clau. En aquest sentit, Daniel Lorenzo, de Randstad, va assenyalar que és convenient «valorar les habilitats, però sobretot l’actitud» i va remarcar la necessitat de coordinar esforços entre Universitat i empresa. Per a Jaime Tomás, de Manpower GroupSolutions, a més de l’actitud cal afegir l’adaptabilitat al canvi i el coneixement de les xarxes socials com a via cap a l’ocupació.

Per la seua banda, Noemí Guerrero, de Ray Human Capital, va plantejar un canvi en el sistema desenvolupat fins ara per a la cerca de feina: «ara no cal anar a buscar feina sinó que cal oferir el que se sap fer». «Cal ser proactius i optimistes», va afegir. Per a Francisco Martínez, d’Adecco, el problema principal per a la inserció de titulats universitaris és que «les empreses estan demanant persones amb experiència i qualificació per poc preu». Per afrontar aquest escenari, va proposar l’engegada, a partir del debat establert, de desenvolupar un projecte conjunt orientat a millorar l’ocupabilitat dels titulats.

Més informació:
http://www.adeit.uv.es/lunesconempleo/