Inici / Notícies
NOTíCIES

Més de 100 tutors de pràctiques externes comencen el curs del projecte SEAT-PE del Ministeri

Un total de 110 tutors de pràctiques externes van començar la passada setmana el curs ‘Docència i gestió de la tutoria de pràctiques externes’, integrat dins del projecte Sistema para l’Avaluació i Acreditació dels Tutors de Pràctiques Externes (SEAT-PE) de la Universitat de València, a través del que es reconeixerà la seua labor en la formació pràctica dels estudiants de la Universitat de València.

El Projecte SEAT-PE està emmarcat en l’Estratègia Universitat 2015, regulada en la convocatòria de l’Ordre EDU/2346/2011 del Ministeri d’Educació, i té com objectiu millorar la qualitat de les tutories de les pràctiques externes, a través d’un sistema a través del com s’implementaran els mecanismes per a reconèixer la labor dels tutors externs de pràctiques. Concretament, es reconeixerà la labor de 58 tutors acadèmics i s’acreditarà a 52 tutors d’empreses que han tutelat a estudiantes en pràctiques de la Universitat de València .

Durant la presentació del curs, la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez, va destacar la labor dels tutors de pràctiques per «tenir un paper fonamental en la formació dels nostres estudiants». La vicerectora va estar acompanyada durant la presentació pel director de Pràctiques de ADEIT, Miguel Ángel Barberá, i pel director Gerent de ADEIT, Antonio Aracil, qui va subratllar la importància de coordinació entre el tutor acadèmic i el tutor extern.

A més, també es va destacar la importància d’aquest projecte que, com es va remarcar durant la presentació, no existeix en altres universitats ni nacionals ni en les d’altres països com Estats Units, França o Alemanya.

En primera persona
La jornada inicial del curs també va contar, entre uns altres, amb la presència de Haydée Calderón, tutora de Pràctiques de la Facultat d’Economia de la Universitat de València; d’Ana I. Lois, coordinadora de Pràctiques de la Facultat de Dret de la Universitat de València; de Calos Gil, cap de Formació del Consorci de l’Hospital General Universitari de València; de José Miguel Guillén, del Despatx del Moral & Arribas, Advocats; de Mireia Ferrando, de l’empresa Eulen; i de José Antonio Hernández, de l’empresa Siemens.

Tots ells, després dels tallers que han realitzat en els últims mesos conjuntament tutors acadèmics i tutors d’empresa, van exposar la seua experiència en la gestió de pràctiques en primera persona. Els tutors d’empresa van destacar la labor de formació que desenvolupen en la gestió de pràctiques, al mateix temps que van ressaltar la importància que l’estudiant sàpia, en tot moment, quin és la seua funció en l’empresa i que tinga disposició a treballar.