Inici / Notícies
NOTíCIES

No tenir por a començar, clau per a emprendre

«Escoltar-vos a vosaltres mateixos, no tingueu por a començar». Aquesta va ser una de les frases més repetides en la jornada de motivació empresarial “Tu pots emprendre”, celebrada en la Facultat de Filologia de la Universitat de València. En aquesta jornada van assistir com a ponents antics estudiants de la Facultat que han triat l’autoocupació com a eixida professional.

Cristina Bea, llicenciada en Periodisme, treballa en l’àmbit dels mitjans socials com freelance, i la comunicació corporativa és el seu àmbit d’especialització. Lorena Lluch es va llicenciar en Comunicació Audiovisual i després de completar els seus estudis en l’àrea de la producció cinematogràfica va fundar INUSUAL FILMS, productora especialitzada en producció de curtmetratges i videos comercials i, en paral·lel i al costat d’un altre productor, RIEN NE VA PLUS P.C, productora especialitzada en llargmetratges de ficció i documental. Ambdues van subratllar les dificultats d’emprendre en l’àmbit de la comunicació i Lorena Lluch va posar l’accent en la necessitat de prendre’s temps per a reflexionar abans de decidir-se a emprendre: «Emprendre no significa ser empresari. És molt important que valoreu amb qui voleu iniciar un projecte: en aquesta professió és prou normal treballar en equips on els teus companys són amics i potser no és sempre una bona opció», va apuntar.

Marta Broch i Maricel Esteban són llicenciades en Filologia Alemanya i van crear ALLES. Alemán para profesionales. La seua empresa va nàixer fa poc més d’any i mig fruit de la necessitat de treballar en l’àmbit de la didàctica i metodologia de l’aprenentatge de les llengües: «Els principis són difícils, molt difícils. Quan acabem la carrera crèiem que com a filòlogues solament podíem fer classes treballant per compte d’altre. Necessitem una espenta per a atrevir-nos a treballar per compte propi», assenyalava Marta Broch.

A un sector similar pertany Juan Pérez, de Filologia Anglesa. Va crear JPM Ediciones, una editorial independent centrada en la publicació de textos clàssics de la literatura anglesa i americana així com de monografies acadèmiques relacionades amb les humanitats. «Les carreres d’humanitats són molt complicades, hi ha tantes eixides professionals com a alumnes», va subratllar. María Errant, llicenciada en Traducció i Interpretació, va presentar als assistents KAMELEON LANGUAGES, empresa especialitzada en la traducció i interpretació de conferències, traducció jurada i ensenyament d’idiomes. María Errant va destacar la necessitat de conèixer molt bé el camp professional de l’empresa abans d’iniciar-se en l’autoocupació i va insistir en el valor de la formació contínua.

La jornada va continuar amb un taller de creativitat i emprenedoria en el qual els assistents van treballar el business model Canvas en el qual van definir i van dissenyar diferents models de negoci. Vicente Ruiz, president i cofundador de RNB i director general de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, va posar fi a la jornada amb una conferència sobre motivació empresarial.

Notícia publicada: 26/02/2014