Inici / Notícies
NOTíCIES

El catedràtic Alejandro Escribá s’incorpora al Patronat de la Fundació ADEIT

Alejandro Escribá Esteve, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València i catedràtic del Departament de Direcció d’Empreses “Juan José Renau Piqueras”, ha passat a formar part del Patronat de la Fundació ADEIT de la Universitat de València, tal com s’ha aprovat en la seua última reunió celebrada la setmana passada.

“Em sent molt honrat que ADEIT compte amb mi, ja que és una institució crítica per a la connexió entre la Universitat i les empreses”, ha assenyalat després del seu nomenament, al mateix temps que ha remarcat que tractarà d’aportar valor a les activitats que desenvolupa ADEIT, especialment en els camps de formació, transferència i organització de congressos, en els quals compta amb una àmplia experiència.

“Em sent molt honrat que ADEIT compte amb mi, ja que és una institució crítica per a la connexió entre la Universitat i les empreses”
 

En aquest sentit, entre altres càrrecs, Alejandro Escribá dirigeix de la Càtedra de l’Empresa Familiar de la Universitat de València, des de la qual es realitza una important labor de transferència de coneixements de l’àmbit universitari al productiu.

Així mateix, és investigador associat del Ivie (Institut valencià d’investigacions econòmiques) i ha sigut professor visitant en Bocconi University (Itàlia), HEC Mont-real i Concòrdia University (el Canadà). Les seues investigacions giren entorn de l’estudi de l’estratègia i la competitivitat de les organitzacions, així com sobre el paper dels equips de direcció i òrgans de govern. Els seus estudis també aborden l’anàlisi estratègica del sistema universitari i dels factors que influeixen en l’acompliment de les institucions universitàries en les seues tres missions: formació, investigació i transferència.

Dins de la seua dilatada experiència en participació i organització de congressos, destaca la seua presidència de XIV Conferència Anual de Euram (European Academy Managament), que va reunir a València a més 1.200 investigadors l’any 2014, i el seu paper com a fundador de la sèrie de workshops sobre equips directius i estratègia empresarial de EIASM, dels quals s’han celebrat ja 10 edicions internacionals.

Patró electe al costat d’Ana Lluch i Javier Quesada
El catedràtic Alejandro Escribá s’incorpora, concretament, com a patró electe al Patronat de ADEIT. Fins al moment, la Fundació ADEIT comptava dins d’aquest apartat amb dos prestigiosos catedràtics de la Universitat de València; Javier Quesada, catedràtic d’Anàlisi Econòmica i investigador de l’IVIE i amb Ana LLUCH, catedràtica en Medicina i especialista en càncer de mama. En aquest sentit, Alejandro Escribá ha subratllat que és un “honor” acompanyar a aquestes “eminències” com a patró electe de la Fundació ADEIT.

A més, ha recalcat l’important suport del sector empresarial a la Fundació ADEIT i, concretament, la “exemplaritat” de les empreses del seu Patronat, que presideix la degana del Colegio Nacional de Registradores de la Propiedad, Mercantiles y Bienes Muebles i presidenta del Consell Social de la Universitat de València María Emilia Adán, i vicepreside Fernando Gil, director de Recursos Humans de l’Hospital Intermutual de Llevant.

Banc Sabadell, Banc Santander, Bankia, CaixaBank, Cambra de València, Coca-Cola, Consum, DACSA, Grup Dulcesol, Grup Martínez, Emivasa, Fira València, Fundació Bancaixa, GH Induction, Grup Ubesol, Mercadona, PAVASAL, RNB, Stadler Rail i Umivale són les vint empreses que actualment recolzen la labor de ADEIT.

Alejandro Escribá coneix molt el treball i missió de la Fundació ADEIT de la Universitat de València, amb la qual ha col·laborat, des de fa anys, en projectes de formació i d’innovació com el programa PROSPECT o el d’estades de professors en empreses. “És un honor que aquesta institució compte amb mi amb la finalitat de que, des de la meua experiència, puga aportar valor a les seues activitats”, ha afirmat.

Notícia publicada: 18/06/2020