Inici / Notícies
NOTíCIES

El director del Centre d’Emprendimiento del MIT presenta en ADEIT el seu últim llibre

«És més divertit ser un pirata que unir-se a una flota». Amb aquest símil, el director del Centre d’Emprenedoria del MIT (Massachusetts Institute of Technology) va defensar la iniciativa emprenedora en la conferència que el va oferir en la seu d’ADEIT en el marc de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València.

En una conferència dinàmica i participativa, que va ser presentada pel president del Consell Social i d’ADEIT, Manuel Broseta, Aulet va explicar que l’emprenedoria està de moda, principalment, perquè «permet controlar la teua pròpia destinació i triar el teu propi treball».

En aquest sentit, Aulet va subratllar l’important increment que s’ha produït en els últims anys en matèria d’esperit emprenedor. «En la meua època quasi ningú volia ser emprenedor; avui el 20% dels estudiants de la Universitat d’Harvard aposten per aquesta opció», va assenyalar.

Entre els avantatges d’aquesta opció va subratllar dues. D’una banda, la possibilitat de donar resposta als milions d’ocupacions que es necessiten en tot el món i que –va dir- no van a ser creats ni pels governs ni per les grans empreses, pel que «necessitem emprenedors en el món, tants com puguem tenir». Per una altra, perquè els emprenedors poden convertir-se en els agents que donen resposta a moltes problemàtiques de les societats actuals.

Aulet: L’emprenedoria està de moda perquè permet controlar la teua pròpia destinació i triar el teu propi treball.

No obstant això, per al director del Centre d’Emprenedoria del MIT no s’està emprenent correctament. Va distingir entre els dos tipus d’empreses que s’estan creant; les menudes i mitjanes empreses i les empreses intensives en innovació. Encara que va assenyalar que ambdues són essencials, va posar l’accent en les segones en la mesura que –va– apuntar són les quals té un potencial de creixement major.

Es pot aprendre a emprendre?
 Aulet, que va presentar el seu lliure Disciplined Entrepreneurship, va afirmar que l’emprenedoria no és una qüestió genètica amb la qual es nasca, sinó que pot aprendre’s, encara que va matisar que ha d’ensenyar-se correctament, una mica que –va subratllar– «és difícil». Va criticar que la formació dels emprenedors es base únicament en casos d’èxit. La seua aposta formativa es basa a combinar «esperit» i «habilitats», oferint una formació «rigorosa però pràctica».

Abans de la conferència, a la qual van assistir alts representants de l’Administració, del món de l’empresa i de la Universitat, el president d’ADEIT, Manuel Broseta, va posar l’accent en l’aposta d’aquesta entitat per la formació dels emprenedors a través de les nombroses activitats que cada any organitza la Càtedra de Cultura Empresarial. «ADEIT seguirà treballant –en coordinació amb la Universitat de València, les empreses i l’Administració– en totes aquelles iniciatives que permeten que els titulats contemplen l’autoocupació com una eixida professional i la creació de la seua pròpia empresa com una meta assolible», va afirmar Broseta.

Notícia publicada: 21 d’octubre de 2014.