Inici / Notícies
NOTíCIES

Treballar per a millorar la pròpia empleabilitat, una de les claus cap a la inserció laboral

Conferencia Lunes con Empleo en ADEIT - cómo elegir unas buenas prácticasFer tot el possible per a valdre cada dia més en el mercat de treball i ser més empleable. Així ha definit Sonsoles Frontera, responsable de Recursos Humans de Garrigues a la Comunitat Valenciana i Murcia, el concepte de empleabilidad. «Es tracta d’ajustar el perfil que tinc i les meues habilitats al que cerquen les empreses», ha explicat l’experta en recursos humans aquest matí en el marc d’una de les sessions del programa Dilluns amb Ocupació. Ha destacat, a més, la importància de contar amb idiomes per a inserir-se professionalment. «S’ha reduït tant la possibilitat de trobar ocupació que cal saber més d’un idioma», ha afirmat.

Al llarg de la seua intervenció, que ha dut per títol Com triar unes bones pràctiques s’han repassat les característiques d’un pràctica productiva. Entre uns altres, s’ha apuntat a la possibilitat de conèixer el món real en el qual aplicar els coneixements així com a l’oportunitat de triar o descartar un àrea de treball.

Sonsoles Frontera ha animat als estudiants de la Universitat de València a ser proactius enfront de les pràctiques, tant en la seua selecció com en el seu desenvolupament. «És fonamental adoptar una actitud activa enfront de les pràctiques. Un canvi d’actitud pot convertir una mala pràctica en una bona experiència», ha subratllat.

Per altra banda, en relació a la selecció de la pràctica ha apuntat que «és important estar obert i no deixar-se dur per una visió cortoplacista».

El Grup ADECCO en la pròxima sessió
La pròxima sessió de Dilluns amb Ocupació, que tindrà lloc el dilluns, 13 de febrer a les 10.00 hores, contarà amb la presència d’un responsable del Grup ADECCO, qui presentarà ofertes d’ocupació per a les àrees d’Economia i Dret, principalment.

Més informació:
http://www.adeit.uv.es/lunesconempleo