Inici / Notícies
NOTíCIES

Un congrés analitza com acostar l’ocupació a estudiants amb diversitat funcional

«És necessari unir l’àmbit de la diversitat funcional amb el de l’ocupació i l’emprenedoria. L’empresa no pot donar l’esquena a eixa part de la societat», ha apuntat el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo en la inauguració del Congrés Nacional sobre Emprenedoria, Ocupació i Discapacitat, una trobada celebrada en ADEIT de dues jornades que acostarà les oportunitats laborals a estudiants amb discapacitat. En la inauguració li han acompanyat el director General de Polítiques de Suport a la Discapacitat del Ministeri de Sanitat, Ignacio Tremiño; el director general d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme, Francisco Álvarez Molina; la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra i el president de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat Carlos Pascual.

La vicepresidenta ha destacat que la Universitat de València és la universitat presencial amb major nombre d’estudiants i personal laboral amb diversitat funcional en el territori espanyol: «hem de substituir el terme capacitats pel de diversitat funcional. Ningú és més capaç que ningú. Est és un assumpte transversal a totes les conselleries i és necessari que el siga així per a construir una societat inclusiva», apuntava Mónica Oltra. Esteban Morcillo, per la seua banda, ha subratllat el valor social de les universitats públiques al mateix temps que assenyalava que cal atendre de manera especial a aquest col·lectiu si volem ser una societat avançada.

Hem de substituir el terme capacitats pel de diversitat funcional. Ningú és més capaç que ningú.
Mónica Oltra

Segons expliquen des de l’organització, aquest I Congrés Nacional sobre Emprenedoria, Ocupació i Discapacitat es configura com un exemple més de l’aposta de la Universitat de València per la inclusió social de les persones amb discapacitat. Durant aquesta trobada s’analitzarà la situació laboral d’aquest col·lectiu, en general, amb referències a les persones amb titulació universitàries, en particular. El congrés pretén, a més, afavorir futures accions d’intervenció que possibiliten uns nivells d’ocupació més elevats i de més qualitat per a les persones amb diversitat funcional mitjançant el contacte entre institucions, entitats i empreses dedicades a la inserció laboral d’aquest col·lectiu.

MOTIVEM, present en el congrés
Tres equips participants en els Premis MOTIVEM, Creu-Ajuda, Som els teus ulls i Taller de biologia per a persones amb discapacitat, van intervenir en una taula donant a conèixer tres de les idees emprenedores relacionades amb la discapacitat.

Les sessions d’aquest congrés d’abast nacional es van estendre durant dues jornades amb taules redones i debats, com les de les empreses valencianes Baleària, Ford i RNB, que formen part del patronat de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, i ponències com la del secretari general del Consell General de l’ONCE, Rafael de Lorenzo, cuya intervenció es va centrar en els factors determinants de la dignitat i la ciutadania de les persones amb diversitat funcional i la rellevància de la inserció laboral.

Notícia publicada: 05/11/2015