Inici / Notícies
NOTíCIES

Un nou diploma de la Universitat de València oferirà formació jurídica sobre dret i el medi

Diploma Formación Jurídica, Derecho y Medio Ambiente UVCada any desapareixen en el planeta entre 10.000 i 50.000 espècies, segons el Comitè Espanyol de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN). La fragmentació i la destrucció de l’hàbitat, la sobreexplotació de recursos, la introducció d’espècies invasores, el comerç d’espècies i el canvi climàtic són algunes de les causes d’aquest procés, que els científics han qualificat de “sisena gran extinció”, caracteritzada pel fet de ser l’única provocada per causes humanes i no naturals.

La Universitat de València, a través de l’Institut de Criminologia i Ciències Penals, ha llançat un nou diploma amb la finalitat d’oferir formació jurídica especialitzada als professionals de l’àmbit del dret i el medi.

A través del Diploma d’Especialització Professional Universitari en Dret de la Protecció en la Biodiversitat: Fauna i Flora, que es realitzarà distància, s’analitzarà la normativa internacional així com les la Unió Europea, l’estat espanyol i les normatives autonòmiques, en relació amb les infraccions penals i administratives contra la fauna i la flora protegides.

Dirigit pel professor del Departament de Dret Administratiu i Processal de la Universitat de València José Ricardo Juan, el curs va destinat tant a professionals que treballen en el sector –advocats, assessors, gestors i responsables d’entitats que comercien amb flora o fauna– com a estudiantes i titulats en Dret, Criminologia, Ciències Polítiques i de l’Administració, Biologia, Veterinària, Ciències Ambientals, Geografia i Medi, Enginyera Forestal i del Mitjà Natural. A més es poden matricular en aquest diploma titulats de grau mitjà en Producció Agropecuària i Producció Agroecològica, de Treballs Forestals i de Conservació del Medi Natural, entre d’altres.

Més informació:
Informació sobre el diploma