Inici / Notícies
NOTíCIES

Les empreses del sector del transport traslladen seues necessitats investigadors universitaris

Desayuno Transporte en ADEITLes empreses del sector del transport han tingut l’oportunitat de plantejar les seues necessitats, a curt i mig termini, als investigadors del microcluster de transport intel•ligent, sostenible i segur del VLC Campus, en el qual participen la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València. Ho han fet durant el primer dels desdejunis estratègics previstos per a enguany que organitza la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT), la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) ─en el marc del seu Programa Prospect─ i en col•laboració amb IMPIVA ─a través del projecte R&D Industry─, i que va dur per títol “Investigació i solucions per al transport sostenible”.

L’establiment de mecanismes de planificació per al transport urbà i interurbà, el coneixement real de l’estat del tràfic o l’organització de rutes van ser alguns dels problemes concrets que van plantejar els representants de les set empreses que van participar en el desdejuni, tal com resumeix el coordinador d’aquesta trobada i director del grup LISITT de l’Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat de València, Juan José Martínez Durá, qui valora molt positivament aquest tipus d’activitats de trobada. «S’estableix un contacte fluït entre empreses i universitats; s’arriba a un clima de col•laboració molt interessant», explica el professor Martínez Durá.

A més del director del grup LISITT, també ha coordinat aquest desdejuni el secretari de la Federació Valenciana d’Empresaris del Transport (FVET), Manuel Collado, que va assistir al mateix al costat del seu vicepresident, Jaime Agramunt, qui va destacar la importància de realitzar accions d’aquest tipus, que faciliten un millor i major coneixement entre el món empresarial i l’universitari amb la finalitat de conjuminar esforços i treballar amb un objectiu comú.

El coordinador universitari d’aquest desdejuni ha subratllat la necessitat de mantenir un contacte més directe amb les empreses del sector amb la finalitat de plantejar possibles solucions a problemes concrets, adaptant les investigacions existents. En aquesta línia, Martínez Durá ha suggerit un possible canvi en la decisió de les línies d’investigació. «Al llarg del desdejuni s’ha posat de manifest la possibilitat que no siga sempre la Universitat la qual prenga la iniciativa de la investigació, sinó que siguen les empreses la qual plantegen les seues possibles línies d’investigació adequades a les seues necessitats».