Inici / Notícies
NOTíCIES

El 61% de les persones que realitza una beca Leonardo da Vinci es troba treballant

Realitzar pràctiques en empreses d’altres països europeus augmenta la probabilitat de trobar ocupació. Aquesta és la principal conclusió de l’estudi que, cada any, realitza la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València, entitat gestora del programa europeu Leonardo da Vinci.

L’estudi, que va ser presentat pel sotsdirector d’ADEIT, Vicente L.Francès, durant la celebració del I Congrés Nacional per a l’Impuls de l’Ocupabilitat de Joves Universitaris celebrat a Còrdova, assenyala que el 61% dels titulats universitaris que realitzen una beca Leonardo da Vinci troba treball al finalitzar la seua estada.

Dels ex becaris que van trobar ocupació al finalitzar la seua beca, el 75% treballa en una empresa d’un altre país europeu

La major part, en l’estranger
D’aquests, quasi tres quartes parts dels quals es troben treballant en l’estranger (72%) front el 28% restant, l’ocupació dels quals es desenvolupa a Espanya. En aquest sentit, el 42% dels enquestats  afirmà rebre una proposta de treball en l’empresa que va realitzar l’estada i un 31% en altres empreses del país.

Pel que fa al règim laboral, la major part, tal com va indicar Vicente L.Francès, treballa per compte aliè mentre que només un 4% exerceix com autònom o ha creat la seua pròpia empresa (el 1% restant). No obstant això, malgrat que el percentatge d’emprenedors és encara molt reduït, és destacable l’elevat nombre d’ex becaris (48%) que declara haver-se plantejat crear una empresa després de la seua estada.

La millora de l’idioma i una major flexibilitat, principals avantatges
Entre les competències adquirides durant la realització d’una beca Leonardo, els participants van subratllar, principalment, el coneixement d’idiomes (96%), una major adaptació i flexibilitat (88%) i l’experiència professional (86%). A més, en opinió dels ex becaris, amb l’estada també va millorar la seua formació en altres aspectes com la disponibilitat a la mobilitat, l’actitud i iniciativa, la independència i la presa de decisions i un millor coneixement de l’àmbit europeu.

En termes generals, els ex becaris van considerar que la seua experiència en pràctiques en l’estranger va ser valorada positivament per les empreses a l’hora d’oferir-los ocupació. Per al sotsdirector d’ADEIT, «aquesta és un via més per a millorar les opcions de trobar ocupació en un moment especialment complicat en el qual la qualificació i la internacionalització poden ser els factors que poden marcar la diferència».

En els 25 anys d’existència d’aquest programa, ADEIT ha gestionat un total de 3.317 beques i ha rebut diversos reconeixements del Ministeri d’Educació per la seua tasca.

El termini de sol·licitud per a optar a una beca està obert; les pràctiques poden començar en qualsevol moment, amb el 31 de juliol com data límit

En els últims anys, ha aconseguit el major projecte de beques d’Europa, amb més de 250 beques anuals, dirigides a titulats universitaris de qualsevol universitat espanyola, i més de 1.300 empreses i entitats col·laboradores.

Aquells que vulguen gaudir d’una beca poden presentar la seua sol·licitud, ja que la convocatòria del programa Leonardo da Vinci està activa i les pràctiques poden començar-se en qualsevol moment, amb la data límit d’eixida de 31 de juliol de 2013. Segons informen des del Departament de Teleformació, encarregat de la gestió d’aquest programa en ADEIT, segueixen quedant beques disponibles per a la gran majoria de països europeus, tret de Regne Unit i països nòrdics.

Els requisits i procediments per a accedir a aquestes beques estan disponibles en la pàgina web d’ADEIT.