Inici / Notícies
NOTíCIES

La Universitat ret homenatge al professor Ángel Ortí, impulsor de la internacionalització

La Universitat de València, a través de la seua Facultat d’Economia i del Departament d’Anàlisi Econòmica, ha retut homenatge al professor Ángel Ortí Lahoz amb motiu de la seua jubilació en la seu d’ADEIT.

Al llarg de l’acte, que ha estat presidit pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, s’han ressaltat alguns dels més importants assoliments d’aquest professor i investigador que ha ocupat, al llarg de la seua dilatada trajectòria, un gran nombre de càrrecs dins de la institució universitària. Cinc vegades triat degà de la Facultat d’Economia, d’Ángel Ortí s’ha ressaltat, molt especialment, la seua vocació internacional.

En aquest sentit, l’actual degà de la Facultat d’Economia, Vicent Soler, qui va qualificar «d’inconmensurable» i «innovador» el treball d’Ángel Ortí, va recordar que aquest catedràtic va fer d’aquesta facultat un «referent europeu en la internacionalització dels estudis d’Economia i Empresa». Tal com van recordar durant les diferents intervencions, del seu impuls van nàixer iniciatives com les dobles titulacions internacionals GEE (Graduat Economia Europea) i GEDE (Graduat Europeu en Direcció d’Empreses) o l’International Màster in Business Administration (iMBA).

Esteban Morcillo:  «Ángel Ortí ha contribuït a convertir a la Facultat d’Economia en el que és hui; un centre d’excel·lència docent i investigadora internacional»

Aquest aspecte, el de la internacionalització, va ser un dels tres eixos sobre els quals es va centrar la laudatio, que va córrer a càrrec del professor Enrique Bigné, qui va recordar les gestions realitzades per a aconseguir els primers acords amb altres universitats europees. A més d’aquest tret, Bigné va destacar de la tasca d’Ortí la seua anticipació i la seua aposta pel treball en xarxa. «A mitjans dels anys 80, els primers equips informàtics entren en la Facultat de la seua mà. Si bé és cert que altres facultats ja disposaven d’ordinadors, fins al moment cap altra treballava en xarxa, de manera coordinada com va fer, per primera vegada, a la nostra facultat», va explicar Enrique Bigné qui, a més, va destacar el paper «clau» que el professor Ortí va jugar en el canvi de plans d’estudi.

Així mateix, Bigné que també va ocupar el càrrec de degà de la Facultat d’Economia a petició del propi Ortí, va subratllar de la seua tasca el seu «sentit institucional i la seua lleialtat». «El que som hui és conseqüència dels successius mandats d’Ángel Ortí», va afirmar, al mateix temps que va reivindicar la continuació de l’esperit internacional i coordinat d’Ortí per als pròxims anys.

Compromís universitari i ciutadà
Vicent Soler, a més de la seua dedicació a la Universitat de València, va aprofundir en el seu compromís amb la ciutat de València. Entre altres càrrecs, va destacar la seua col·laboració en els òrgans de direcció de Fira València, AUMSA, IMPIVA o Caixa d’Estalvis de València, entre molts altres.

En aquesta línia, el director del Departament d’Anàlisi Econòmica, Santiago Rubio, va recordar, a més del seu permanent suport als companys, l’important paper que va jugar en la transició i la seua lluita activa contra el colp d’estat del 23 F, quan va llegir el manifest que va tancar la multitudinària manifestació a València.

Per altra banda, la catedràtica d’Anàlisi Econòmica, Dulce Contreras, que també va destacar la perspectiva internacional d’Ángel Ortí, ha posat l’accent en altres dos dels assoliments de la seua trajectòria; l’impuls de la doble titulació d’ADE-Dret i la docència en anglès.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, va tancar l’acte agraint a Ángel Ortí el seu compromís i treball amb la Universitat. «Figures com les d’Ángel són clau per a aquesta Universitat», va afirmar ja que, segons el rector, ha contribuït a convertir a la Facultat d’Economia en el que és hui; «un centre d’excel·lència docent i investigadora internacional». A més, «gràcies a persones com Ángel Ortí, hui som la segona Universitat en recepció d’erasmus», va afegir.

En relació a la celebració de l’acte en la seu d’ADEIT, el rector va recordar l’aposta del professor Ortí pel maridatge universitat-societat. Finalment, el rector va voler agrair la seua contribució a la creació d’una Universitat «crítica i reivindicativa» i va aprofitar per a manifestar, una vegada més, la seu defensa d’un model universitari públic i de qualitat.