Inici / Notícies
NOTíCIES

José Vicente González: «Necessitem més i millors empresaris per eixir de la crisi»

QUI POT SER EMPRESARI - Inauguración 13 edición ADEITEl president de Confederació d’Organizacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (CIERVAL) i director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial, José Vicente González, va reclamar la necessitat que sorgisquen «més i millors empresaris» amb la finalitat de plantar cara a l’actual situació econòmica i va encoratjar els estudiants de la 13a edició del curs Qui pot ser empresari?, durant la inauguració d’aquest curs, a engegar els seus propis projectes empresarials. «És veritat que es viu un període molt difícil, però tot i això no ens hem d’instal•lar en el pessimisme i l’autoflagel•lació, perquè aquesta actitud només conduirà que les coses vagen a pitjor», va afirmar.

El nou director acadèmic d’aquesta Càtedra i president de l’empresa GH Electrotermia va establir les principals diferències entre l’emprenedor i l’empresari –«es pot ser emprenedor i no ser empresari, però no es pot ser empresari sense ser emprenedor», va afirmar–, al mateix temps que va analitzar les principals característiques del treball d’empresari des de la seua pròpia experiència. «Cal combinar la ciència dels nombres i l’art de la intuïció, i aquesta combinació de ciència i art és el que fa atractiva la professió de l’empresari», va assenyalar.
Recomanacions als futurs empresaris
L’empresari, al qual José Vicente González va qualificar d’«home orquestra», ha de ser capaç, tal com va assenyalar, de definir l’estratègia de l’empresa, conduir els esforços de les persones que hi treballen, representar-la i resoldre crisis importants. «El panorama no és idíl•lic», va reconèixer el president de CIERVAL, que va afirmar que la clau és «treballar molt i gaudir-ne». A més, va assenyalar la «il•lusió» i la «intuïció» com a parts essencials de la professió d’empresari. Entre moltes altres recomanacions, el nou director acadèmic de la Càtedra va aconsellar als futurs empresaris orientar el negoci cap al client, ser honests, no témer el fracàs i saber envoltar-se de bons treballadors: «no cal ser el més llest, cal saber traure el millor dels teus col•laboradors», va subratllar.

D’altra banda, van participar en l’acte el president de la Cambra de Comerç de València i del Patronat d’aquesta Càtedra –del qual formen part 27 empreses valencianes–, José Vicente Morata, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, el president d’ADEIT, Carlos Pascual, i la consellera d’Educació, Formació i Ocupació, M. José Catalá, una presència que va destacar especialment el rector de la Universitat de València quan va assenyalar que «el binomi universitat-empresa no funciona bé sense el suport de l’Administració». En aquest sentit, la consellera d’Educació, Formació i Ocupació, Mª José Catalá, va ressaltar la importància de connectar l’àmbit universitari valencià amb l’àmbit empresarial i va explicar que han de ser els emprenedors els quals «marquin el camí» a realitzar i anar mostrant a les autoritats quines connexió ha d’existir entre la formació acadèmica i la posterior inserció laboral en el món de l’empresa.

Per la seua banda, el president del Consell Social i de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València, Carlos Pascual, va recordar la idea amb què va sorgir el curs («volíem propiciar que els alumnes, de qualsevol titulació de la Universitat, pogueren plantejar-se el desenvolupament d’un projecte emprenedor en acabar els estudis») i va qualificar de «reeixida» la iniciativa, que ara comença la 13a edició. Carlos Pascual va posar l’accent en el caràcter eminentment pràctic del curs: «no es tracta d’explicar grans tècniques per a la creació d’empreses, sinó que empresaris reconeguts us traslladen experiències i vivències de les quals aprendre», va explicar.

Més informació:
http://www.adeit.uv.es/quipotserempresari