Inici / Notícies
NOTíCIES

Les pràctiques en empresa augmenten un 15% respecte al curs anterior i superen les 8.000

LOGO Prácticas en Empresas ADEITEls estudiants de la Universitat de València van realitzar 8.040 pràctiques en empreses durant el curs 2010/2011, un 15% més que l’any anterior. També va ser superior el nombre d’empreses que van acollir estudiants en pràctiques en aquest període. En total, van ser 2.531 les empreses i entitats, principalment de la Comunitat Valenciana, que van participar en el programa de pràctiques, de les quals 450 van començar la seua col•laboració durant aquest període.

L’augment de les pràctiques en empreses, segons explica el director d’aquest programa en la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT), Miguel Ángel Barberá, respon a la implantació dels nous graus i postgraus, en els quals les pràctiques externes es converteixen en una assignatura obligatòria en la major part d’ells. «No només augmenta el nombre de pràctiques amb els nous títols, sinó també la seua importància, ja que es converteixen en un aspecte clau per a l’adquisició de les competències i habilitats necessàries per a l’acompliment professional», afirma Miguel Ángel Barberá.

En aquesta línia s’ha manifestat la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, per a qui les pràctiques externes constitueixen «un mitjà excel•lent perquè els estudiants de qualsevol titulació coneguen l’entorn professional per al qual s’estan formant, apliquen els coneixements i les competències adquirides en la seua formació universitària, desenvolupen noves competències i habilitats que els preparen per a l’exercici d’activitats professionals». A totes aquests avantatges afig la vicerector el fet que «per descomptat, són una eina que facilita la seua empleabilitat».

Pràctiques en totes les titulacions de la Universitat de València
La vicerectora ha subratllat que, malgrat que la Universitat de València ha potenciat sempre les pràctiques en empreses, en un moment com l’actual cobren encara major pes. «Amb la implantació de les noves titulacions de grau i de màster, s’ha apostat clarament en aquest sentit i totes les titulacions de la Universitat contenen, en el seu pla d’estudis, una assignatura de pràctiques externes. La seua realització no és en tots els casos obligatòria, ja que en algunes titulacions s’ha optat perquè aquesta assignatura tinga caràcter optatiu, però tots els estudiants de la Universitat de València tenen l’oportunitat de realitzar i d’integrar en el seu curriculum unes pràctiques externes», ha subratllat Isabel Vázquez.

Quant al tipus de pràctica, el 76% de les realitzades en 2010/2011 van ser integrades en els plans d’estudi, mentre que el 24% restant van tenir caràcter voluntari. Quant a les noves pràctiques de grau, es van gestionar un total 597 en aquest període, una xifra que es preveu que augment en els pròxims anys, segons apunta Miguel Ángel Barberá. Pel que respecta a les pràctiques dels màsters oficials, en 2010/2011, s’ha produït un augment del 22% respecte al any anterior.

Més informació:

http://www.adeit.uv.es/pf