Inici / Notícies
NOTíCIES

Més de 60 empreses han avaluat la seua capacitat per a innovar a través de l’eina PROSPECT

LOGO Prospect 2012 - Programa de ADEITQuin és la capacitat de les empreses per a innovar i desenvolupar tecnologies avançades és la pregunta a la qual tracta de respondre l’eina que, en el marc del projecte PROSPECT, ha posat al servei d’empreses i entitats valencianes la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT). Per mitjà de 152 preguntes, les pròpies empreses tenen l’oportunitat de autoevaluar la seua capacitat per a innovar a través d’aquesta eina, que fins al moment han utilitzat més de 60 empreses.

«Es tracta d’oferir un instrument senzill i eficaç, sent conscients de l’escàs temps del que disposen les empreses», explica el professor d’Adreça d’Empreses ‘Juan José Renau Piqueras’ de la Universitat de València, Alejandro Escribá, encarregat del disseny de l’eina. El qüestionari, que s’emplena a través d’Internet, es divideix en tres grans apartats que avaluen la capacitat de l’empresa per a canviar, per a generar i valorar noves idees i per a desenvolupar i implantar nous projectes.

Importaco, S.A. ha estat una de les 60 empreses que han utilitzat aquesta eina. La responsable en Innovació en Gestió d’Importaco, Natalia Pons, destaca la seua utilitat com una «primera aproximació» per a avaluar la situació d’innovació d’una determinada empresa. En el cas de Importaco va servir de confirmació dels resultats obtinguts a través de la consultoria externa que, recentment, havien desenvolupat per a analitzar les seues capacitats i estratègies d’innovació.

«Els resultats del qüestionari van corroborar el que ja havíem detectat a través del procés de consultaria d’innovació», explica Natalia Pons, postgraduada en Innovació i Desenvolupament de Negoci, qui subratlla la importància d’innovar no només en productes sinó també en gestió.

Aquesta eina, disponible en la web de ADEIT, forma part de les activitats del Departament de Transferència per a la Innovació i, concretament, del projecte PROSPECT, que, desenvolupat en col•laboració amb la Universitat de València i la Confederació Empresarial Valenciana, té com objectiu donar suport a les pymes per a anticipar-se al canvi.

Més informació:
http://www.adeit.uv.es/prospect/formulario/formulario.php