Inici / Notícies
NOTíCIES

València acull per segona vegada el congrés internacional sobre Project Management i Scheduling

ADEIT acollirà la 15th International Conference on Project Management and Scheduling (PSM) del 19 al 22 d’abril de 2016. València ja va organitzar un *PMS en l’any 2002, i també va tenir lloc en les instal·lacions de ADEIT. Ara el congrés torna A València gràcies a que la Universitat Politècnica i la Universitat de València tenen grups molt actius en aquests temes. 

Els assistents procediran, molt majoritàriament, d’universitats i instituts d’Investigació de tota Europa. No obstant això, també haurà participants de l’empresa privada.

Els congressos PMS cobreixen dos grans àrees d’investigació, Project Management d’una banda i Scheduling per un altre. Aquests camps d’investigació estan en continu desenvolupament, tant pel que fa als problemes, que les noves tecnologies plantegen cada dia, com a les tècniques de resolució.

El grup PMS es va crear en 1986 i va celebrar el seu primer congrés a Lisboa en 1988, atès que un dels dos primers impulsors va ser Luis Valadares Tavares, professor catedràtic en la Universitat de Lisboa, al costat de Jan Weglarz, professor universitari en *Poznan. Des de llavors s’ha vingut celebrant ininterrompudament cada dos anys fins a avui.

El 15 congrés contarà, entre uns altres, amb la presència de Erik Demeulemeester, de la KU Leuven, expert en Project Management; René de Koster, de la Erasmus University de Rotterdam, expert en Scheduling; i Rafael Martí, de la Universitat de València, expert en Algorismes Metaheurístics, que són algorismes molt utilitzats per investigadors en tots els camps de l’Optimització.

Quin és el perfil d’un Project Manager ideal?

 El perfil professional d’un Project Manager sol tenir dos components principals, segons els organitzadors de la conferència, Ramón Álvarez, professor del Departament d’Estadística i Investigació Operativa de la Universitat de València i Rubén Ruiz, catedràtic d’Universitat en el Departament d’Estadística i Investigació Operativa Aplicades i Qualitat de la Universitat Politècnica de València. «La primera és l’analítica, doncs un bon gestor de projectes ha de basar les seues decisions en l’ús intensiu d’eines de programació, gestió i control de projectes, per a assegurar que tots aquests s’executen en temps, pressupost i qualitat» van subratllar ambdós docents. També destaquen la importància d’un segon component, la part social, ja que «un gestor de projectes està constantment bregant amb canvis en els terminis, requeriments, imprevists i necessita de qualitats personals enormes per a sumar a totes les persones involucrades en els projectes que gestiona».

Mes informació:

15th International Conference on Project Management and Scheduling (PSM) 

Notícia publicada: 29/03/2016