Inici / Notícies
NOTíCIES

ADEIT ha presentat les seues activitats en el dia de la Persona Emprenedora

Un any més, ADEIT ha participat en la 8ª edició del Dia de la Persona Emprenedora a la Comunitat Valenciana. L’escenari triat ha sigut Fira València que ha acollit, de nou, aquesta iniciativa de gran interès econòmic i social orientada al reconeixement i a l’impuls d’iniciatives emprenedores. Durant aquesta jornada, ADEIT ha oferit als assistents informació relativa als programes de emprenedoria de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València en un entorn que ha englobat més de 300 activitats entre debats, tallers de bones pràctiques i activitats de foment de l’intercanvi de competències entre emprenedors.

«Vaig començar amb una empresa amb molt pocs treballadors… ara som 500». Així començava la seua intervenció Vicente Ruiz Baixauli, president de la empresa RNB, director general de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València i moderador de la taula “Emprendre des del postgrau”. En la taula redona han intervingut Vicente Ripoll, director del Màster en Control de Gestió i Finances de la Universitat, i María Gracia Millá, codirectora del Màster de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de la Universitat de València.

María Gracia ha destacat la funció social del treball en atenció sanitària, subratllant la necessitat d’emprendre en el servei a les persones: «La gent que va crear la Universitat de València eren emprenedors, com també ho van anar els fundadors de la Facultat de Medicina», explicava. Per la seua banda, Vicente Ripoll ha defensat el valor de l’especialització a través dels títols propis de postgrau com a «peça clau» en el camí a la emprenedoria.

Emprenedors: naixen o es fan?
Durant aquesta jornada, també han participat els antics alumnes del Màster de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, Isabel Mir, i del Màster en Control de Gestió i Finances, Miguel Palancia, que han apropat les seves experiències com a emprenedors als assistents. Els dos titulats, que també han realitzat el Programa de Creació d’Empreses de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, han coincidit a destacar la importància de l’assessorament rebut en ADEIT per treure endavant els seus projectes. Isabel Mir, que va crear EIDINA, Gabinet Psicopedagògic i Logopédico, ha explicat que «les ganes són el motor de tot, l’actitud és clau». Per la seva banda, Miguel Palancia ha insistit en el paper determinant que va tenir ADEIT en l’assessorament per a la creació de la seva empresa Cross Intervé Màrqueting: «Emprendre des de la Universitat és molt enriquidor, molt més que fer-ho solament», ha indicat.

Els ponents coincidien en el valor de l’especialització a través de la formació. «Un emprenedor mai deixa de ser alumne, la formació mai acaba», sentenciava Vicente Ruiz. La jornada ha comptat amb una gran i activa afluència de públic.

Més informació:
Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València

Notícia publicada: 19/11/2013