Inici / Notícies
NOTíCIES

ADEIT, seleccionada com exemple de bona pràctica en empleabilitat per les Beques Leonardo

Póster de ADEIT, seleccionada como ejemplo de buena práctica en empleabilidad por las Becas LeonardoLa gestió d’ADEIT en les Beques Leonardo da Vinci ha estat seleccionada com exemple de bona pràctica en el camp de l’empleabilitat en la VI Conferència Nacional Temàtica i Fira de Valorització en la qual es van lliurar els Premis als Segells Europeus 2012 i Reconeixements del Programa d’Aprenentatge Permanent 2012 que s’ha celebrat a Madrid.

Per part d’ADEIT ha participat en aquesta trobada el seu sotsdirector general i director del Departament de Teleformació, Vicente L. Francés, en el qual, a més, s’han exposat pòsters explicatius amb les dades més destacades dels programes de mobilitat reconeguts pel ministeri d’Educació, Cultura i Ocupació, entre els quals es trobaven les Beques Leonardo amb un exemple de pràctica realitzada per la llicenciada en Ciències Biològiques de la Universitat de València, Silvia Hidalgo, que va realitzar la seua estada Leonardo en el Netherlands Institute of Ecology (NIOO-KNAW) en Wageningen (Holanda).

El 61 per cent dels titulats universitaris que van realitzar una Beca Leonardo da Vinci va trobar treball al finalitzar la seua estada
Només en l’últim any, el 61 per cent dels titulats universitaris que van realitzar una Beca Leonardo da Vinci va trobar treball al finalitzar la seua estada. D’aquests, quasi tres quartes parts es troben treballant en l’estranger (72%) front el 28% restant, l’ocupació del qual es desenvolupa a Espanya. Així es recull en l’últim estudi d’empleabilitat realitzat per ADEIT als becaris Leonardo participants en l’última convocatòria.

Més de 3.300 beques de mobilitat europea gestionades
En els 25 anys d’existència d’aquest programa, ADEIT ha gestionat un total de 3.317 beques. A més, en els últims anys, ha aconseguit el major projecte de beques d’Europa, amb més de 250 beques anuals, dirigides a titulats universitaris de qualsevol universitat espanyola, i més de 1.300 empreses i entitats col·laboradores.

Aquells titulats de la Universitat de València que vulguen gaudir d’una beca poden presentar la seua sol·licitud, ja que la convocatòria del programa Leonardo da Vinci està activa i les pràctiques poden començar-se en qualsevol moment, amb la data límit d’eixida de 31 de juliol de 2013. Els requisits i procediments per a accedir a aquestes beques estan disponibles en la pàgina web d’ADEIT.