Inici / Notícies
NOTíCIES

Més de 80 empreses participen en el Fòrum d’Ocupació de la Universitat

Com cada any,la Fundació Universitat-Empresa ADEIT ha estat present al IX Fòrum d’Ocupació que organitza l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL), a través de la Fundació General de la Universitat de València. Aquesta novena edició s’ha celebrat els dies 25, 26 i 27 de novembre en el Campus de Tarongers, Blasco Ibáñez i Burjassot- Paterna respectivament, sota el lema ‘La clau del futur’.

La presència del Fòrum d’Ocupació en els tres camps universitaris representa l’interès dels organitzadors per abastar diferents àrees de coneixement de la Universitat de València. Així, el dia 25 va estar dirigit als campus d’Economia, Ciències Jurídiques, Socials i Magisteri mentre que el dia 26 la jornada va estar centrada en les àrees de Salut i Humanitats i l’últim dia als estudis de Ciències Bàsiques.

Durant aquestes jornades es van realitzar tot tipus d’activitats com a ponències, xarrades, tallers i taules redones amb l’objectiu de crear vies de comunicació entre el món empresarial i el món universitari. Una oportunitat perquè estudiants de diferents perfils acadèmics iniciaren un primer contacte amb empreses del seu sector i reberen informació sobre ofertes d’ocupació i experiències pràctiques. Un total de 80 empreses, institucions i entitats es van reunir per a impulsar aquesta cita anual amb l’ocupació. A més, en aquesta novena edició, l’emprenedoria, sobretot del món rural, va tenir un paper destacable.

En la inauguració d’aquest Fòrum d’Ocupació,

que va tenir lloc el dimarts 25 en la Facultat de Dret, van assistir el rector Estaven Morcillo i la vicerectora de Postgrau de la Universitat de València, Rosa Marín així com representants d’empreses i institucions i interlocutors degans de la Universitat de València.

Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València, va destacar la trajectòria de la Universitat com una de les ofertes d’estudi més àmplia del sistema públic universitari valencià i va explicar que s’havia de «posar l’èmfasi en les branques de coneixement» i que «per a la Universitat és prioritari donar consell sobre expectatives de treball i eixides professionals» als seus estudiants.

Suport als projectes innovadors com a font de creació d’ocupació

ADEIT, recentment premiada per l’Ajuntament de València pel seu suport al desenvolupament de projectes innovadors en els Premis Business Angels, va informar als estudiants sobre els principals serveis que proporciona, com les pràctiques en empresa, les possibilitats per al desenvolupament de la seua professió que els ofereix l’autoocupació i la creació d’empreses o els itineraris d’inserció laboral als quals poden accedir els titulats una vegada finalitzats els seus estudis.

La celebració del Fòrum d’Ocupació manifesta cada any el creixent interès de les empreses en estudiants qualificats i la voluntat d’aquests a preparar-se professionalment durant el període de formació abans d’eixir al mercat laboral.

Notícia publicada: 27/11/2014