Inici / Notícies
NOTíCIES

La Fundació ADEIT s’incorpora al Patronat de Cotec

La Fundació Universitat-Empresa, ADEIT, mitjà propi de la Universitat de València, s’ha incorporat al Patronat de la Fundació Cotec la missió de la qual és promoure la innovació motor de desenvolupament econòmic i social. ADEIT s’incorpora en concepte de Patró Benefactor de Nombre a un Patronat que compta amb prop de 70 patrons, entre entitats públiques i privades relacionades amb la innovació.

COTEC reforça la seua representativitat amb la incorporació de ADEIT al seu Patronat
La Fundació ADEIT de València és la primera institució del Patronat de Cotec directament vinculada a una institució universitària. Com explica el director de Cotec, Jorge Barrero, amb aquesta incorporació, Cotec reforça la seua representativitat. «Vam sumar un aliat clau per a analitzar i donar resposta, des de la innovació, als reptes presents i futurs de la nostra societat i la nostra economia», ha dit.

Per la seua banda, el director de la Fundació ADEIT, Antonio Aracil, subratlla que aquesta incorporació suposa una «col•laboració sense precedents per a la nostra fundació, que té com a missió acostar el món de la Universitat al seu entorn socioeconòmic i per a açò la innovació és clau». «Els acords innovadors dels quals ens nodrirem a través de Cotec podran atorgar a aquesta unió una col•laboració més eficient», ha subratllat Aracil.

ADEIT, agent clau en innovació
Com a agent clau en activitats d’innovació, formació, ocupació i emprenedoria de la Universitat de València, la Fundació ADEIT té com a missió promoure i fomentar les relacions entre la Universitat de València i l’entorn empresarial i professional, facilitant l’intercanvi de les necessitats i coneixements entre ambdues.

Pla Estratègic Cotec, generant valor
La incorporació de la Fundació ADEIT entronca amb el nou Pla Estratègic de Cotec, que preveu noves incorporacions al seu Patronat sumant representants del sistema nacional d’innovació que, actualment estan absents o infrarrepresentats.

La Fundació Cotec s’ha distingit des de 1990 per realitzar una intensa labor al servei de la innovació tecnològica entre les empreses espanyoles. En el compliment d’aquesta missió, Cotec ha destacat principalment en dues activitats: servir d’observatori de la R+D+i a Espanya, i proporcionar anàlisi i consells en matèria d’innovació, tecnologia i economia.

La nova Cotec àmplia ara els seus reptes partint d’una definició més ambiciosa del concepte d’innovació. Per a Cotec innovació és tot canvi (no solament tecnològic) basat en el coneixement (no sol científic) que genera valor (no solament empresarial o econòmic).

Notícia publicada: 25/07/2016