Inici / Notícies
NOTíCIES

ESA es reuneix en ADEIT per a millorar l’observació de la terra amb teledetecció

ADEIT ha acollit la huitena reunió de treball entre l’Agència Espacial Europea (ESA) i delegacions xineses encarregades de la navegació per satèl·lit, GNSS-R (Global Navigation Satellite Systems – Reflectometry). Aquesta reunió ha tingut com a objectiu posar en comú tots els avanços en l’observació de la terra amb teledetecció per a millorar la qualitat de les dades que s’obtenen des de satèl·lit.

Així ho ha explicat el professor del Departament de Física de la Terra i Termodinàmica de la Facultat de Física de la Universitat de València i responsable del Grup de Climatologia des de Satèl·lits, Ernesto López Baeza. López Baeza ha explicat que amb aquestes reunions, en les quals participen des de 2014, es treballa, principalment, la millora de les dades que s’obtenen des de satèl·lits amb el principal objectiu de «millorar els models de simulació del clima que són els que fan les projeccions».

En aquest sentit, López Baeza ha subratllat que aquesta és també una forma d’eradicar els problemes associats al canvi climàtic «molt eficaç perquè si el model no funciona bé perquè les dades amb els quals es compten no són bons, les prediccions no seran bones». D’aquesta forma, «si millorem les dades amb les observacions de satèl·lits, les prediccions seran millors i més encertades», remarca.


Notícia publicada: 30/09/2019