Inici / Notícies
NOTíCIES

Un nou màster de la Universitat formarà en alt rendiment esportiu

L’especialització en alt rendiment esportiu requereix una actualització constant en els diferents sistemes i mitjans d’entrenament, que evolucionen com a conseqüència dels avanços en l’àmbit de la fisiologia, la biomecànica, la psicologia i la pedagogia.

Amb l’objectiu de donar resposta a aquesta necessitat formativa, la Universitat de València organitza el Màster Propi d’Alt Rendiment Esportiu, que s’imparteix d’octubre a juny, en horari de vesprades, en la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de València.

Una eixida demandada
L’entrenament en alt rendiment esportiu és una eixida professional molt demandada en l’àmbit de l’activitat física i l’esport. No obstant això, els estudis existents en la matèria no se centren en aquest àmbit sinó en el rendiment esportiu genèric o en l’entorn educatiu, recreatiu o d’esport base, explica el director d’aquest postgrau, el professor del Departament d’Educació Física i Esportiva de la Universitat de València José Francisco Guzmán.

El maneig de l’equip per a obtindre enregistraments del rendiment esportiu, els principals programes i indicadors d’anàlisis de rendiment, el maneig de bases de dades i programes estadístics per a l’obtenció de resultats fiables del rendiment esportiu, la preparació d’informes de rendiment, el coneixement de les tècniques de biomecànica, la planificació de l’entrenament a curt, mitjà i llarg termini en el context de l’alt rendiment esportiu i de forma específica per a cada esport o les característiques psicosocials que condicionen el rendiment esportiu són sol alguns dels continguts d’aquest màster.

A més de la formació teòrica, el màster contempla la realització de pràctiques externes, que permeten assistir a entrenaments o competicions per a observar i mesurar les conductes dels entrenadors i esportistes, participar en la direcció d’entrenaments, analitzar el rendiment dels esportistes, així com elaborar intervencions per a millorar el rendiment i salut psicosocial dels esportistes, tot això a partir dels coneixements i competències adquirides en el màster.

El quadre docent del màster és una de les seues grans fortaleses. Compta, entre altres, con experts en alt rendiment esportiu com Pedro de Matías, seleccionador nacional de la Selecció Femenina de Rugbi 7; Pablo Pérez Aleixandre, analista de Rendiment del primer equip del València CF, o Pedro Cotolí, preparador físic del València Basket Club de l’equip ACB.

Informació i inscripcions

Noticia publicada: 27/08/2019