Inici / Notícies
NOTíCIES

ADE, Telecomunicacions i Periodisme, els perfils més demandats en les beques de l’Ajuntament

Administració i direcció d’empreses, Telecomunicacions, Comunicació i Periodisme són les carreres universitàries més demandades al programa de beques que la Universitat de València i ADEIT estan duent a terme en col·laboració amb l’Ajuntament de València.

A través d’aquest programa, que va començar el passat mes setembre, 45 recentment titulats de la Universitat de València estan obtenint una formació pràctica remunerada en diferents empreses i entitats. Es tracta d’una experiència que, tal com afirma el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, permetrà «donar més i millors oportunitats laborals als titulats universitaris».

A més de titulats en ADE, Telecomunicacions, Comunicació i Periodisme –que representen més de la meitat dels becaris– han accedit a aquestes beques titulats de Relacions Laborals, Treball Social, Informàtica, Turisme, Farmàcia, Fisioteràpia, Química, Biologia o Psicologia, entre uns altres.

Cada euro invertit en formació per la corporació municipal ha sumat altres 4,15, aportats per les empreses i entitats col·laboradores, multiplicant per 5,15 la inversió inicial

Han acollit titulats universitaris tant empreses privades de diferents sectors com a organitzacions socials i un altre tipus d’entitats.

Com a complement a la seua experiència pràctica en empreses, que es perllonga durant sis mesos, els 45 becaris d’aquesta iniciativa estan rebent formació on-line per facilitar la seua adaptació en l’empresa. Entre altres competències transversals, a través d’aquest curs s’ofereix als becaris formació sobre el treball en equip, la flexibilitat i la identificació d’objectius.

Impacte econòmic del programa
Segons el director d’Ocupació Universitària d’ADEIT, Germán Ferreiro, l’impacte econòmic del programa, que ascendeix a 231.702 euros, ha estat molt significatiu. «Cada euro invertit en formació per la corporació municipal ha sumat altres 4,15, aportats per les empreses i entitats col·laboradores, multiplicant per 5,15 la inversió inicial», explica.

Col·laboració públic-privada
Per al regidor de Joventut, Cristóbal Grau, l’encert del programa resideix, en gran mesura, en la col·laboració públic-privada, idea continguda en el Pla d’Actuació amb el qual l’Ajuntament es va adherir a l’Estratègia d’Emprendiment i Ocupació Jove del Govern. “Volíem iniciar un programa perquè els nostres joves titulats facen pràctiques en empreses dels seus sectors, i brindar-los més i millors oportunitats d’ocupació, finalitat que estem aconseguint de la mà de la Universitat de València i ADEIT”, ha reafirmat Cristóbal Grau.