Inici / Notícies
NOTíCIES

Les beques de formació professional permeten incorporar «saba nova» a les empreses

Les beques de formació professional pràctica suposen una aproximació al teixit empresarial per als titulats de la Universitat de València
Conèixer els principals avantatges que ofereixen les beques de formació professional pràctica per a les empreses ha estat l’objectiu de l’última jornada de presentació de la convocatòria de les 45 beques que, en l’actualitat, estan obertes per a titulats de la Universitat de València cofinançades per l’Ajuntament de València.

Durant la jornada, presidida pel regidor delegat de Joventut i Esports de l’Ajuntament de València, Cristóbal Grau, es va contar amb la intervenció de dues empreses, Crea i Reca Hispania, que han acollit becaris en el marc d’aquest programa formatiu. El gerent de CREA, Medicina de la Reproducció Assistida, Miguel Ruiz, ha destacat l’avantatge de contar amb titulats en l’empresa que aporten «saba nova i jove» a la plantilla i al desenvolupament de l’entitat. «Aquestes beques faciliten l’acostament entre titulats i empresa i afavoreix aquesta trobada perquè puga existir col•laboració laboral», ha afirmat el gerent de CREA. Per la seua banda, la responsable de Recursos Humans de Reca Hispania, Fanny de la Torre, ha valorat les beques perquè són una forma de selecció «pràctica» i facilita el camí a l’hora de la futura incorporació de titulats en l’empresa.

Aproximació al teixit empresarial

El regidor de Joventut i Esports ha expressat el seu compromís per a 2014 a seguir apostant per aquests programes que fomenten la empleabilitat dels titulats i a confiar en ADEIT per a la seua execució
En aquest sentit, les beques de formació professional pràctica suposen una aproximació al teixit empresarial per als titulats de la Universitat de València. Fins al moment, de les 45 beques a realitzar en el marc del conveni amb l’Ajuntament de València s’han materialitzat cinc. A través d’aquestes beques, els titulats de la Universitat i empadronats a València podran aplicar els seus coneixements pràctics en empreses durant sis mesos amb una dotació econòmica de 600 euros mensuals com a mínim.

La formació en línia, que contempla aquest programa de beques, i que està finançada per l’Ajuntament de València, es realitzarà a través d’ADEIT que també donarà d’alta en la Seguretat Social als titulats beneficiaris del programa. Per la seua banda, el director Gerent de ADEIT, Antonio Aracil, ha destacat la importància d’aquesta col•laboració públic-privada que s’ha de valorar «com una via de millora de la competitivitat de les empreses». En aquest sentit, ha subratllat la importància que els titulats puguen conèixer la realitat de l’empresa i puguen posar en pràctica els coneixements adquirits durant la seua formació acadèmica.

El regidor de Joventut i Esports ha expressat el seu compromís per a 2014 a seguir apostant per aquests programes que fomenten la empleabilitat dels titulats i a confiar en ADEIT per a la seua execució. «ADEIT és un soci de confiança per als joves i un soci de confiança cap a les empreses», ha afirmat Grau. En aquest sentit, la directora de la OTRI de la Universitat de València, Ana Cortés, ha valorat la labor de ADEIT en el seu paper d’acostar als estudiants a les empreses i ha subratllat que, en la labor d’afavorir la transferència de coneixement de la Universitat, els estudiants són «els millors ambaixadors» en les empreses.

Durant l’acte, la cap del Servei de Joventut de l’Ajuntament de València, Silvia Sancho, i el director del Departament d’Ocupació Universitària i Creació d’Empreses d’ADEIT, Germán Ferreiro, han explicat a les empreses participants en la sessió les possibilitats i avantatges que ofereixen aquestes beques als titulats universitaris i al propi desenvolupament competitiu de l’empresa.

Més informació:
Beques de Formació Professional Pràctica en col•laboració amb l’Ajuntament de València

Notícia publicada: 03/10/2013