Inici / Notícies
NOTíCIES

Conèixer millor la situació dels pacients és possible amb els biomarcadores d’imatge corporal

Definició, desenvolupament i ús dels biomarcadores en el camp de la radiologia. Aquests són els paràmetres sobre els quals girarà el curs «Asklepios sobre Biomarcadores d’Imatge Corporal». Aquest s’impartirà en anglès i tindrà lloc el pròxim 12 i 13 de desembre a València de la mà de reconeguts professionals del disseny i l’implementació d’aquest tipus de dispositius.

Els experts que participaran en aquest curs creuen que els biomarcadores d’imatge «són la resposta de la radiologia i la medicina nuclear»
El propòsit d’aquest curs és que els radiòlegs que estan en els seus últims anys de formació i els que hagen obtingut el certificat d’especialitat es familiaritzen amb les tècniques d’imatge clínica més avançades. Luis Martí-Bonmatí, director del curs i cap del servei de diagnòstic per imatge de l’hospital Quirón de València així com director de l’Àrea Clínica d’Imatge Mèdica de l’Hospital La Fe de València, explica que els biomarcadores d’imatge «són la resposta de la radiologia i la medicina nuclear» així com les biòpsies virtuals «seran la base de la estadificación, gradació i avaluació de l’eficàcia del tractament en nombroses malalties».

D’aquesta manera, aquest curs cerca difondre aquests nous mètodes diagnòstics perquè puguen ser utilitzats en la pràctica clínica diària i en els assajos clínics avançats ja que tant la European School of Radiology com la European Society of Radiology coincideixen que «la implantació d’aquests instruments és d’enorme rellevància per al desenvolupament de la medicina», subratlla Martí-Bonmatí.

El programa del curs progressarà en el desenvolupament de la radiologia personalitzada

Aquest es converteix en el segon curs d’aquestes característiques organitzat a Espanya i la cambra en tota Europa. Així mateix, Martí-Bonmartí indica que el programa del curs conté una gran quantitat de coneixements que serviran per a «millorar la pràctica diària i progressar en el desenvolupament de la radiologia personalitzada». Així, les imatges obtingudes dels pacients permetran entendre la situació d’aquests de manera concreta i en aspectes tan nous com els tumors, les lesions pulmonars difuses i les del sistema musculoesquelético, entre uns altres.

En aquesta línia, les xarrades plenàries comptaran amb la participació d’experts tant nacionals com a internacionals, tots ells parteix de la European Imaging Biomarker Alliance, iniciativa dedicada a la divulgació dels biomarcadores d’imatge per a la seua implantació en la clínica assistencial amb garanties d’èxit.

Més informació:

Curs «Asklepios sobre Biomarcadores d’Imatge Corporal» 

Notícia publicada: 13/10/2016