Inici / Notícies
NOTíCIES

L’assetjament escolar en l’entorn digital: bullying i ciberbullying, en el focus d’un seminari

Continguts virals que romanen en el temps; agressors amb sensació d’anonimat; un fals sentiment d’impunitat i conseqüències difícils d’avaluar per a les víctimes. Són algunes de les característiques particulars del ciberassetjament o ciberbullying, segons s’indica en l’última guia per a previndre l’assetjament escolar d’UNICEF.

En tots els països del món i de totes les classes socials. Aquest problema s’estén a totes les capes de la societat i actualment tots els estudis científics posen en relleu com el percentatge d’estudiants que ha patit alguna conducta de ciberbullying supera ja el 60%.

Amb l’objectiu d’oferir eines als professionals vinculats als àmbits educatius, essencials per a la protecció de la infància i de l’adolescència, la Facultat de Psicologia de la Universitat de València acollirà un seminari que posarà el focus en aquesta mena d’assetjament.

Serà la vesprada del 6 de març, i està organitzat en el marc del Màster Propi en Psicoteràpia i Psicologia Clínica: Estratègies actuals d’intervenció que dirigeixen Inmaculada Montoya i José Gil, directors d’aquesta formació de postgrau i professors de Psicologia de la Universitat de València. El seminari és gratuït

  • Seminari sobre Bullying i ciberbullying: detecció, avaluació i intervenció
    Divendres 6 de març de 16 a 20 hores.

16.00 h. Cyberbullying: el mateix verí en diferent botella
Maite Garaigordobil. Doctora en Psicologia i Especialista en Psicologia Clínica. Catedràtica d’Avaluació i Diagnòstic Psicològics en la Facultat de Psicologia de la Universitat del País Basc.

18.00 h. Descans

18.30 h. Assetjament escolar: quan anar al centre escolar es converteix en un infern
Raquel LLop. Psicòloga especialista en Psicologia Forense, membre del Servei d’Intervenció de Psicologia Forense del Col·legi de Psicòlegs de València. Directora del centre Forenpsic.

19.15 h. PREVI i assetjament escolar
Esmeralda Llorca. Llicenciada en Psicologia. Assessora tècnica docent en la unitat de prevenció de la violència i promoció de la convivència escolar (PREVI) en la Direcció Territorial de València.

Lloc: Saló de graus de la Facultat de Psicologia. Universitat de València.
Organitza: Inmaculada Montoya i José Gil. Directors del Màster Propi en Psicoteràpia i Psicologia Clínica: Estratègies actuals d’intervenció.
Informació i preinscripcions: masterpsicoterapia@uv.es
Seminari gratuït. Places limitades a l’aforament de la sala. S’assignarà per ordre d’entrada del correu.

Noticia publicada: 02/03/2020