Inici / Notícies
NOTíCIES

Ximo Puig: «Els cicles polítics no poden condicionar la política mediambiental»

Les grans polítiques i, en concret, la política mediambiental, no pot estar subjecta als cicles polítics, ha afirmat aquest matí el president de la Generalitat València, Ximo Puig, durant l’obertura del seminari Estratègies d’adaptació a la crisi climàtica.

Aquest seminari, que se celebra al Jardí Botànic, està organitzat per l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL), Càtedra Prospect 2030 i el Departament de Geografia de la Universitat de València, en col·laboració amb la Fundació ADEIT.

La càtedra Prospect 2030, que dirigeix el catedràtic de Geografia Humana Joan Romero, «ens ajudarà a definir les polítiques públiques en matèria de canvi climàtic», ha afirmat el president de la Generalitat Valenciana. Una realitat que ha qualificat d’inqüestionable. «Ho estem veient i ho estem patint», ha assenyalat Ximo Puig en referència al fenomen meteorològic DANA, que ha assotat la Comunitat Valenciana recentment. «Cal actuar amb contundència», ha sentenciat.

De les paraules als fets
En aquesta mateixa línia s’ha expressat Joan Romero: ««Ha arribat el moment de passar de les paraules als fets», ha dit, al mateix temps que ha insistit en la necessitat afrontar la qüestió mediambiental i l’adaptació a la crisi climàtica des d’un enfocament holístic.

Per part seua, la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha reiterat la necessitat d’arribar a acords per a fer front a aquesta problemàtica: «Divendres passat vam llegir la Declaració Institucional del 27S, un crit de tota la societat enfront dels efectes de la crisi climàtica. Hui la Càtedra Prospect 2030 ens presenta resultats, bones pràctiques, propostes, idees per a debatre i reflexionar». Davant la crisi climàtica «hem de passar a l’acció», ha conclòs la rectora de la Universitat de València, durant la inauguració d’aquesta jornada.

El seminari, a través de les ponències d’especialistes en la matèria, ofereix solucions i eines perquè, una vegada conegut el diagnòstic, puga establir-se una estratègia en el mig i llarg termini que permeta adaptar-se a l’efecte del canvi climàtic, explica el coordinador d’aquesta jornada, el catedràtic de geografia de la Universitat d’Alacant i president de l’Associació de Geògrafs Espanyols, Jorge Olcina. «El canvi climàtic ha deixat de ser un tema de creences per a passar a ser un tema d’evidències», ha assegurat Olcina en les seues paraules d’obertura del seminari.

Notícia publicada: 3/10/2019