Inici / Notícies
NOTíCIES

Un nou curs de la Universitat oferirà formació per a treballar com autònom

El nombre de treballadors autònoms ha augmentat en 53.000 persones en Espanya en 2012, segons dades de l’última Enquesta de Població Activa (EPA). Front aquesta realitat i com a conseqüència del buit formatiu en aquest àmbit, la Universitat de València posarà en marxa el pròxim mes de febrer un nou curs amb l’objectiu d’oferir els coneixements laborals i fiscals necessaris per a crear o gestionar una empresa com autònom.

El nombre de treballadors autònoms ha augmentat en 53.000 persones en 2012, segons dades de l’EPA

El Certificat d’Especialització en la Gestió Fiscal i Laboral de l’Autònom, que s’impartirà en línia a través de l’Aula Virtual d’ADEIT, està també dirigit a aquelles persones que, encara que ja estiguen especialitzades en aquest àmbit, vulguen reciclar coneixements en aquesta matèria. Un àmbit que, com explica la directora del curs, la professora de Dret Financer i Història del Dret de la Universitat de València, Pilar Bonet, es troba «en constant canvi normatiu».

Aquest motiu, sumat a l’escassa oferta formativa en la matèria i a l’augment en els últims anys del nombre de treballadors per compte propi, ha estat el que ha dut a aquesta professora de la Universitat a plantejar un curs d’aquestes característiques. «El reciclatge és absolutament imprescindible en aquest camp, en el qual les variacions normatives són freqüents», apunta la professora Bonet, qui subratlla que l’increment del nombre d’empreses per part de professionals com a conseqüència de la disminució del treball per compte aliè converteix aquest curs en una «formació necessària». A més, segons explica la directora d’aquest certificat, la proliferació d’aquesta figura jurídica respon a la facilitat de posar en marxa i de gestió així com a l’abaratament de costos front altres formes societàries.

Un curs eminentment pràctic
Aquest nou curs, organitzat en col·laboració amb la Càtedra de Treball Autònom de la Universitat de València i amb l’Associació del Treball Autònom, té un caràcter pràctic i aplicat. A més d’una primera part en la qual s’explica de manera teòrica aspectes relatius al dret laboral, a la seguretat social i a les diferents situacions tributàries, cada estudiant tindrà l’oportunitat de desenvolupar un cas pràctic en el qual posarà en marxa la seua pròpia idea d’empresa. El quadre docent comptarà amb professors especialitzats en dret financer i dret del treball de la Universitat de València, així com amb professionals de l’Administració com el tècnic superior de la Seguretat Social, Moisés Magallón.

Formació sense límits geogràfics
Entre els avantatges de la formació en línia, la professora del curs i catedràtica de Dret Financer i Història del Dret de la Universitat de València, Pilar Alguacil, destaca la desaparició de límits geogràfics. «Gràcies a la formació en línia, podem arribar a qualsevol racó d’Espanya, com poblacions allunyades dels centres urbans, on seria molt car i molt costós accedir a aquesta formació si fóra presencial». A aquest factor, la directora del curs, Pilar Bonet, afegeix la comunicació constant professor-estudiant així com la possibilitat de mantindre el contacte una vegada finalitzat el curs a través de la creació d’una comunitat de coneixement, per mitjà de la qual els exalumnes i professors del curs poden seguir en contacte i solucionar casos pràctics i els dubtes que sorgeixen durant l’exercici professional.

Més informació:
Certificat d’Especialització en la Gestió Fiscal i Laboral de l’Autònom