Inici / Notícies
NOTíCIES

Guionistes valencians de reconegut prestigi impartiran un certificat de la Universitat

Guionistes valencians de reconegut prestigi compartiran la seua experiència amb els estudiants de la primera edició del Certificat en Creació i Escriptura de Sèries Diàries. Es tracta de Manuel Cubedo, guionista de sèries com Amar en tiempos revueltos, Ada Hernández, guionista de Bon dia, bonica!, Miquel Peidró, guionista de El Secreto de Puente Viejo o L’Alqueria Blanca i Joana Martínez, amb vuit anys d’experiència en ficció seriada i partícip també de Bon dia, bonica!

Els directors del certificat, Àlvar Péris i Germán Llorca, tots dos professors del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat de València, expliquen que molts creadors i guionistes valencians estan treballant en la ficció seriada espanyola. A més, declara Àlvar Peris, la ficció hauria de ser una qüestió estratègica en la programació de qualsevol televisió perquè «genera identificació amb el públic i aporta moltes claus en la configuració d’un imaginari col·lectiu». De la mateixa manera –afegeix– dinamitza enormement el sector perquè proporciona nombrosos llocs de treball i de categories molt diferents.

Àlvar Peris: «la ficció genera identificació amb el públic i aporta moltes claus en la configuració d’un imaginari col·lectiu».
L’objectiu principal d’aquest curs presencial és que els alumnes es familiaritzen amb la metodologia de treball que els permeta enfrontar-se a la creació i desenvolupament d’un serial. Per a Germán Llorca, el serial és el «format idoni per introduir-se en l’escriptura de ficció audiovisual i el primer graó pel qual han començat molts dels guionistes professionals d’aquest país». La immediatesa amb la qual els guions prenen cos i passen a la pantalla petita, la serialització, la fidelitat de l’espectador, el suspens fins al següent capítol i la familiaritat dels personatges són alguns dels aspectes que fan de les sèries diàries un format atractiu per a la majoria de la població i, especialment, per als professionals del sector, explica Llorca.

La creativitat, aspecte clau en el desenvolupament d’un guió
Amb aquest taller d’escriptura de serials es busca projectar el procés de creació des que es germina la idea original fins que s’emet per televisió. Per aquest motiu, durant els tallers pràctics, els alumnes tindran l’oportunitat de jugar amb la seua creativitat i batallar amb les dificultats i limitacions del format en totes les fases del treball de guió. «La formació pràctica anima als alumnes a crear els seus propis personatges i trames, posant a prova la seua consistència en el posterior treball amb l’argument, la escaleta i els diàlegs», assenyala Àlvar Peris.

El Certificat de Creació i Escriptura de Sèries Diàries és el tercer d’una sèrie de quatre cursos enfocats a fomentar l’escriptura de la ficció audiovisual entre la població. La iniciativa de la Universitat de València i la EDAV (Escriptors de l’Audiovisual Valencià) pretén oferir un complement formatiu per facilitar el salt a l’escriptura professional. També té com a objectiu cobrir el creixent interés no solament entre els estudiants que s’han format en titulacions properes a l’àmbit comunicatiu, sinó també a tots aquells que puguen estar interessats en la creació i escriptura d’històries a través del mitjà audiovisual.

Més informació i inscripcions:
Certificat en Creació i Escriptura de Sèries Diàries

Notícia publicada: 05/03/2015