Inici / Notícies
NOTíCIES

Antonio Cano: «La simulació ha revolucionat l’aprenentatge de les tècniques quirúrgiques»

La simulació ha obert nous territoris per a l’aprenentatge de la cirurgia, explica el catedràtic de Ginecologia i Obstetricia de la Universitat de València i cap del Servei de Ginecologia de l’Hospital Clínic de València, Antonio Cano. «Avui dia no és admissible que els llicenciats en medicina arriben a enfrontar-se als pacients en quiròfan sense haver tingut prèviament un entrenament i preparació adequats», explica el doctor Cano. I açò ho permet la simulació, queexplica- ha experimentat un creixement exponencial en els últims anys.

La formació teòrica del certificat en cirurgia endoscòpica, que s’imparteix on-line a través de l’Aula Virtual d’ADEIT, es complementa amb dos mòduls pràctics

En la simulació es basa el certificat que Antonio Cano dirigeix sobre cirurgia endoscòpica i sutures per a residents de la Universitat de València. La particularitat d’aquest cursexplica el doctor Cano- és que la formació teòrica, que s’imparteix online a través de l’Aula Virtual d’ADEIT, es complementa amb dos mòduls pràctics; un sobre laparotrainer amb pràctiques tuturitzades en l’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut (EVES), i altre sobre procediments quirúrgics amb porques anestesiades en quiròfan intel·ligent, que es desenvolupa en el Centre d’Investigació Príncep Felipe. «La part pràctica, per la seua durada i les seues característiques, forma en les habilitats pràctiques necessàries per a enfrontar-se a les realitats clíniques amb garanties», assegura el doctor Cano.

El curs, de 152 hores de durada, es desenvoluparà del 15 d’abril al 30 de juny i va dirigit a residents de les especialitats de Ginecologia, Cirurgia o Urologia.

Més informació:
Certificat Bàsic de Formació en Cirurgia Endoscòpica i Sutures per a Residents sobre Plataforma on line i Models de Simulació

Notícia publicada: 30/03/2015