Inici / Notícies
NOTíCIES

La ficció televisiva protagonitza un nou postgrau de la Universitat i l’EDAV

Amb l’objectiu de fomentar l’escriptura de la ficció audiovisual entre la població, la Universitat de València i l’EDAV (Escriptors de l’Audiovisual Valencià) presenten quatre Certificats de Postgrau Propi centrats en l’escriptura de ficció televisiva. El pròxim mes d’octubre donarà començament el primer d’ells, el Certificat d’Especialització en Sèries Dramàtiques, centrat en la creació i l’escriptura de sèries setmanals de  prime time. Es tracta d’un curs d’especialització de postgrau d’un mes de durada dirigit a titulats en Comunicació Audiovisual, Periodisme, Relacions Públiques, «i no solament per a estudiants formats en titulacions pròximes a l’àmbit comunicatiu sinó al conjunt de la població, que accedeix a través d’aquest gènere a unes històries que, en l’actualitat, són difícils de trobar en les sales cinematogràfiques», explica Àlvar Peris, codirector d’aquest certificat juntament amb Germán Llorca, tots dos professors del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat de València.

«La ficció televisiva ha anat ocupant els últims anys un espai que històricament tenia el cinema considerat més independent. Com cada vegada és més difícil traure avant un projecte cinematogràfic que no siga una gran èxit comercial o una pel·lícula minoritària molts creadors i guionistes que abans treballaven per al cinema han donat el salt a la televisió, espai que et permet desenvolupar una història, per complexa i adulta que siga, sense limitacions», comenta el director del certificat. Professionals del guió audiovisual amb un ampli recorregut en el sector i dilatada experiència integren la nòmina docent: Gabi Ochoa, co-guionista i director de la pel·lícula El amor ya no es lo que era i director i coordinador del programa Ficcionari de Canal 9; Paco López Barri, guionista de programes com Dossiers i sèries com a L’alquería Blanca o Rafa Ferrero, guionista de documentals i programes d’entreteniment així com de diverses sèries dramàtiques per a RTVE i Mediaset.

Els codirectors del certificat destaquen, a més, el caràcter pràctic de les classes: «el curs funcionarà com una espècie de taller on des del primer dia els professors animaran als estudiants a escriure i exercir la creativitat. Es tracta que els estudiants coneguen de la millor manera possible com funciona la creació de les teues pròpies històries», apunten. Tots dos coincideixen que molts dels creadors i guionistes que abans treballaven per al cinema han donat un salt a la televisió i açò es tradueix en una qualitat més cinematogràfica de la ficció televisiva.

Més informació:
Certificat d’Escriptura de Sèries Dramàtiques

Notícia publicada: 29/09/2014