Inici / Notícies
NOTíCIES

L’òptica i optometria, una de les apostes clau de la Universitat de València en formació

L’optometria és una de les branques de les Ciències de la Salut per la qual la Universitat de València ha decidit apostar un any més amb el llançament de la 6ª edició del Màster Propi en Cirurgia Refractiva i de Cataractes i el Màster Propi en Atenció Optomètrica al Pacient amb Patologia Ocular, que aquest curs celebra la seua cinquena edició.

Com a directors d’aquest últim, Álvaro Pons, professor titular del Departament d’Òptica i Optometria i Ciències de la Visió de la Universitat de València i Santiago García, ajudant doctor del mateix departament, defensen la «important funció» de l’optometrista pel que fa a la detecció primerenca d’anomalies oculars «potencialment comprometedores» per al sistema visual i per a la integritat estructural de l’ull. Així doncs, l’objectiu del programa consisteix a detectar, avaluar i seguir aquells casos de patologia ocular amb major prevalença en la societat de manera que l’especialista puga contribuir a un «millor» pronòstic de cara al tractament i a la «correcta» remissió a l’especialista metge amb el «correcte» grau d’urgència.

El paper de «responsabilitat» i «coordinació» que exerceix l’optometrista no s’entendria sense el treball en equip.

El paper de «responsabilitat» i «coordinació» que exerceix l’optometrista no s’entendria sense el treball en equip, on estan involucrats el pacient, l’optometrista, el metge, el farmacèutic i, ocasionalment, psicòlegs, fisioterapeutes, infermers o nutricionistes -afirmen els directors del màster.

Màster Propi en Cirurgia Refractiva i de Cataractes
Conèixer des d’un punt de vista optomètric i tècnic els diferents tipus de procediments quirúrgics refractius i de cataracta, els diferents implants i les seues característiques, la tecnologia involucrada en aquests processos i la seua avaluació és el principal objectiu que persegueix el Màster Propi en Cirurgia Refractiva i de Cataractes.

Dirigit pel catedràtic del Departament d’Òptica i Optometria i Ciències de la Visió en la Universitat de València, Robert Montés, el programa ofereix formació específica en aquesta especialitat. En aquesta línia, tant l’avaluació preoperatòria del candidat mitjançant tecnologia avançada com el seguiment postquirúrgic, són «claus» per als procediments i per a proposar tractaments alternatius en cas que foren necessaris.

Més informació i inscripcions:

Màster Propi en Atenció Optomètrica al Pacient amb Patologia Ocular

Màster Propi en Cirurgia Refractiva i de Cataractes

Notícia publicada: 29/8/2017