Inici / Notícies
NOTíCIES

38 estudiants de 17 nacionalitats finalitzen el 5é curs d’integració per a immigrants

Un total de 38 estudiants originaris de 17 països van finalitzar la passada setmana la cinquena edició del Programa d’Integració Sociolaboral de Joves Universitaris Immigrants que organitza ADEIT en col·laboració amb la Universitat de València, amb el suport de la Generalitat Valenciana i amb el patrocini de la Fundació Bancaixa.

Els estudiants, procedents en la seua major part de Colòmbia, Equador, Bolívia, Marroc, Armènia i República Txeca, van destacar durant la clausura del curs, especialment, l’adquisició d’habilitats interpersonals, una qüestió que va ser destacada per un 83% dels participants. «M’havia sentit una mica insegura pel fet d’ésser de fora, però gràcies a aquesta formació m’he sentit com en família, m’ha llevat pors i inseguretats i m’ha permès conèixer millor aquesta ciutat», explica Viliyana Vencislavona, estudianta búlgara d’Administració i Direcció d’Empreses en la Universitat de València.

Els estudiants van destacar, especialment, l’adquisició d’habilitats interpersonals

Projecte d’empresa interdisciplinar
Aquest aspecte, l’aproximació a la societat valenciana i al seu teixit empresarial és l’altre gran assoliment del programa, que  ADEIT va posar en marxa l’any 2008 amb la finalitat de facilitar la integració sociolaboral i laboral dels estudiants immigrants de la Universitat de València. Durant aquesta edició del programa, els estudiants, a més de rebre formació en línia sobre treball en equip i gestió eficaç del temps i de visitar centres de referència com Fira València i el Parc Científic de la Universitat, han desenvolupat el seu propi projecte professional. Per a això, s’han format vuit grups formats cadascun d’ells per cinc estudiants de diferents titulacions, entre les quals van predominar els estudiants d’ADE, Dret, Medicina, Psicologia i enginyeries.

De les vuit iniciatives presentades, el projecte Rimabon ha estat el guanyador. Aquesta idea d’empresa, desenvolupada per Ana Marcela Quintana (Colòmbia), Liliana Verónica Sarango (Equador), Rima Tariket (Algèria) i Marlon Javier Velásquez (Hondures), consisteix en la fabricació i comercialització d’una càpsula netejadora de les màquines de cafè. «Un projecte ecològic, basat en la R+D i que fomenta la relació entre Espanya i Algèria, país de fabricació del nou producte», segons expliquen els seus promotors.

Des d’ADEIT, la gestora del programa, Victoria Fernández-Getino, va animar als estudiants que finalitzen aquesta edició del curs a «no perdre la il·lusió i les ganes de seguir aconseguint objectius».