Inici / Notícies
NOTíCIES

El Ministeri d’Educació, universitats i grans empreses, amb els emprenedors

Administració, empreses i universitats van compartir la seua inquietud d’apostar pels emprenedors durant la clausura de la primera Xarxa Espanyola per a la Motivació dels Estudiants Universitaris en Esperit Emprenedor (RE4), liderada per la Universitat de València, que va tenir lloc en una de les seus del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

Aquesta Xarxa, que compta amb el finançament del Ministeri d’Educació i de la qual també formen part les universitats de Còrdova, La Laguna i Valladolid, ha treballat per a oferir als professors universitaris els coneixements i habilitats necessàries perquè siguen ells mateixos aquells els que promoguen l’actitud emprenedora entre els seus estudiants. «Els professors són models molt potents», va explicar la directora de la Xarxa i vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, qui va mostrar la seua satisfacció amb els resultats del projecte.

Les empreses, amb l’emprenedoria
Durant la clausura del projecte, a més de les universitats implicades en aquesta xarxa, van participar quatre grans empreses, a través de les seues fundacions, Banesto, Repsol, Telefónica i Google, qui van valorar positivament el projecte, al mateix temps que van presentar les activitats que desenvolupen en l’àmbit de l’emprenedoria. «El nostre país està perdent impuls i eixe impuls ens el donen els emprenedors», va assenyalar Esperanza Ibáñez, senior policy anlayst de Google, qui va subratllar la clara aposta d’aquesta companyia per l’esperit emprenedor. Així mateix, Victòria Zuasti, directora de la Fundació Banesto Societat i Tecnologia, va exposar els esforços realitzats per la seua entitat bancària per a millorar l’esperit emprenedor a través de les noves tecnologies per mitjà del projecte Yuzz dirigit a joves d’entre 18 i 30 anys.

«El nostre país està perdent impuls i eixe impuls ens el donen els emprenedors»

 «Pensar en gran» va ser altra de les idees defensades per les empreses. En aquest sentit, David de San Benito, responsable de Think Big Joves de Fundació Telefònica, va apostar per desenvolupar més start up a Espanya i evitar la fugida de talents als EUA. En aquest sentit, el director d’Energia i Medioambient de la Fundació Repsol, Manuel Bravo, va posar l’accent en el bon nivell d’investigació i va destacar la baixa creació d’empreses i d’inversió en start up.

Una xarxa ampliable, sostenible i autofinançable
El president del Consell Social de la Universitat de València i d’ADEIT, Carlos Pascual, va mostrar el seu desig d’ampliar aquesta xarxa a altres universitats espanyoles. En aquesta línia, la directora del projecte, Mª Vicenta Mestre, va anunciar una segona fase de la xarxa, en la qual es convidarà a participar a altres centres universitaris, al mateix temps que va reivindicar la continuïtat en el suport econòmic per part del Ministeri d’Educació.

Mª Vicenta Mestre va anunciar una segona fase de la xarxa, en la qual es convidarà a participar a altres centres universitaris

En representació del Ministeri, va participar en l’acte el sotsdirector general de Formació i Mobilitat del Professorat i Innovació Docent, Alejandro Cremades, qui va recordar que la motivació de l’esperit emprenedor és un eix fonamental dins de la Secretaria General d’Universitats i va agrair el «bon ús» oferit als fons públics a través d’aquest projecte. Cremades, que va apuntar a la col·laboració públic-privada com un camí cap al finançament per a seguir endavant, va assenyalar que fins fa poc l’emprenedor no era universitari i va subratllar la voluntat del ministeri d’ampliar l’esperit emprenedor als col·lectius més formats de la societat.