Inici / Notícies
NOTíCIES

Com dissenyar i desenvolupar un projecte de recerca, a estudi a la Universitat

Ser capaces de dissenyar i desenvolupar un projecte de recerca, siga acadèmic o professional, és l’objectiu principal del Certificat de les Dades al Coneixement. Metodologia i Tècniques Aplicades a la Recerca en Ciències Socials que organitza el Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València. Per a això, des d’un vessant aplicada, el curs ofereix formació sobre les principals tècniques quantitatives d’anàlisis.

Vicente Coll Serra, director del certificat i professor del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València, assenyala que, a partir de l’experiència docent i investigadora del grup de recerca Mètodes Quantitatius per al Mesurament de la Cultura i l’Educació (MC2) de la Universitat de València, s’ha detectat una creixent demanda de formació especialitzada orientada al desenvolupament d’un projecte de recerca.

Concretament –afegeix– les necessitats formatives detectades es refereixen, no només a qüestions relatives al plantejament de la pregunta de recerca i objectius perseguits, sinó que també «tenen a veure amb el disseny del procés i amb la definició i selecció de les adequades estratègies d’anàlisis per aconseguir els propòsits buscats».

El programa del certificat està enfocat cap a la resolució de casos pràctics i es tractarà, entre altres aspectes, l’anàlisi exploratiu, l’anàlisi factorial i el model de regressió múltiple.

El quadre docent està compost per professors del Departament d’Economia, així com del Departament de Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de València.

Aquest curs presencial, la data de preinscripció del qual acaba el 15 de maig, està dirigit principalment a professionals de l’àrea de ciències socials que vullguen millorar el seu coneixement sobre l’ús i aplicació de tècniques quantitatives. No obstant això, també poden realitzar el certificat, estudiants que desitgen adquirir una formació especialitzada per desenvolupar un projecte de recerca, siga una tesi doctoral o un treball fi de màster.

Més informació: 
Certificat de les Dades al Coneixement. Metodologia i Tècniques Aplicades a la Recerca en Ciències Socials que organitza el Departament d’Economia Aplicada

Notícia publicada: 16/03/2015