Inici / Notícies
NOTíCIES

La síndrome de Dolor Regional Complex, a examen en un congrés internacional

«La síndrome de dolor regional complex (SDRC) és un dels símptomes dolorosos més complexos a l’hora de ser tractats i per això suposa un considerable repte per al sector clínic», explica Rafael Torres, Professor Titular de la Universitat de València, Instructor del Neuro Orthopaedic Institute i President i fundador de la Societat Espanyola de Fisioteràpia i Dolor (SEFID). Els pacients no pateixen únicament dolor, sinó «una rigidesa severa» així com «canvis sensitius, autonòmics, motors i tròfics».

El Congrés Internacional congregarà a múltiples ponents que tractaran aquest símptoma amb un enfocament Neuro-Ortopédico Clínic amb una Actualització en el Tractament de la Síndrome Dolorosa Regional Complex i que tindrà lloc els pròxims dies 27 i 28 de gener en la Fundació ADEIT
Rafael Torres, serà un dels múltiples ponents que tractaran aquest símptoma durant el Congrés Internacional amb un enfocament Neuro-Ortopédico Clínic amb una Actualització en el Tractament de la Síndrome Dolorosa Regional Complex i que tindrà lloc els pròxims dies 27 i 28 de gener en la Fundació ADEIT. L’esdeveniment també comptarà amb la presència de personalitats de l’àmbit clínic internacional com Roberto Perez, fisioterapeuta i catedràtic en Recerca de Dolor i Cures Pal·liatives en el departament d’Anestesiologia del Centre Mèdic de la Universitat de Ámsterdam; Mº Teresa Bovaira, mèdica i responsable de la Unitat de Dolor de l’Hospital Intermutual de Llevant; Carlos Tornero, metge i director de la Clínica Indolor; Will Gregory, fisioterapeuta que treballa en els departament de Fisioteràpia i Reumatología del Salford Royal Hospital i Jeroen de Jong, terapeuta i investigador en l’Hospital Universitari de Maastricht.

Aquestes jornades tenen com a principal objectiu oferir al fisioterapeuta coneixements actualitzats sobre el diagnòstic i tractament del SDRC així com a mostrar noves estratègies terapèutiques amb resultats prometedors en el maneig d’aquesta complexa entitat.

«Les seqüeles funcionals que poden comportar aquesta síndrome i l’empitjorament de la qualitat de vida dels pacients poden ser devastadores, conduint moltes vegades a la pèrdua de la seua activitat laboral», indica Torres. Els mecanismes fisiopatológicos del SDRC són múltiples i la seua contribució en el desenvolupament del quadre pot variar considerablement entre individus. «Aquesta nova visió del SDRC ha conduït al desenvolupament de noves estratègies terapèutiques com la reeducació en espill, la reeducació somatosensorial, la imaginació motora graduada i la realitat virtual», explica Torres.

En aquests últims anys s’ha posat de manifest la importància dels canvis neuroplásticos cerebrals. Aquests canvis no són exclusivament la conseqüència, sinó també la causa dels signes i símptomes que experimenta el subjecte amb SDRC, com les alteracions sensitives, canvis vasomotores, distonía així com fenòmens de negligència.

Més informació i inscripcions:

Congrés Internacional Monogràfic amb un Enfocament Neuro-Ortopédico Clínic amb Actualització en el Tractament de la Síndrome Dolorosa Regional Complex

Notícia publicada: 19/01/2017