Inici / Notícies
NOTíCIES

Els principals avanços en electroquímica aplicada a la vida real, a debat en ADEIT

Inauguración congreso electroquimica ADEITEntre avui i fins al pròxim 17 de juliol, ADEIT es convertirà en punt de trobada entre químics i investigadors amb motiu de la XXXIV Reunió del Grup d’Electroquímica de la Reial Societat Espanyola de Química i XV Encontro  Ibèric d’Electroquímica. En aquests tres dies, es presentarà l’oferta tecnològica de les entitats i equips investigadors participants en el congrés amb l’objectiu d’intercanviar opinions sobre la formació, la investigació i la producció en aquesta àrea.

L’electroquímica, en totes les facetes humanes
Segons explica el president del Comitè Organitzador de la Reunió del Grup d’Electroquímica de la Reial Societat Espanyola de Química i catedràtic de la Facultat de Química de la Universitat de València, Francisco Vicente, l’electroquímica es troba en totes les facetes humanes. «No es podria entendre el fenomen de la ‘vida’ sense la bomba de sodi-potasi, la transmissió d’impulsos elèctrics del sistema nerviós o els biochips proteics de les cèl·lules, per citar alguns exemples relacionats amb el funcionament electroquímic dels éssers vius», subratlla.

A més, la ciència i tecnologies electroquímiques estan íntimament relacionades amb el fenomen de la corrosió, amb l’emmagatzematge d’energia, amb el desenvolupament de sensors selectius, amb els banys per al dipòsit de capes de metalls, amb el pintat per cataforesis, amb l’aplicació electrostàtica de recobriments o amb la fabricació de lleixiu.

Durant la inauguració, el president de la Sociedade Portuguesa d’Electroquímica, Armando J.L. Pombeiro, ha fet lliurament de la medalla commemorativa del 25 aniversari de la societat al rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo. Per la seua banda, el president de la Reial Societat Espanyola de Química, Vicente Montiel, ha destacat que aquest congrés serveix com punt de trobada perquè la gent jove es conega i «facen créixer l’electroquímica en el futur».

Fòrum ‘L’electroquímica en l’empresa’ aquest dimecres en ADEIT
En el marc d’aquest congrés, el dimecres, 17 de juliol, es realitzarà el fòrum ‘L’electroquímica en l’empresa’. Francisco Vicente indica que aquest fòrum, d’assistència gratuïta, suposa una «oportunitat» per als assistents perquè, a més de conèixer l’oferta tecnològica, podran valorar la seua transformació perquè es reflectisca en una millora de la competitivitat de les empreses a través del desenvolupament de nous productes o per mitjà dels processos o la millora i control dels ja desenvolupats. Com explica Vicente, «la formació, la investigació i la producció han de desenvolupar-se conjuntament amb aquestes fins».

El fòrum es dividirà en dues parts. En primer lloc, entitats i grups d’investigació presentaran treballs en les sessions precedents del congrés exposant un resum de les seues ofertes tecnològiques. A continuació, s’establirà una taula rodona amb la participació oberta a tots els assistents.

Más informació sobre el fòrum en:
https://www2.adeituv.es/foroelectroquimica

Notícia publicada: 15/07/2013