Inici / Notícies
NOTíCIES

La Societat Europea de Ressonància Magnètica celebrarà el seu congrés biennal en ADEIT

Investigadors i professionals de la imatge mèdica procedents de diferents països assistiran al congrés biennal que la Societat Europea de Ressonància Magnètica celebrarà entre el 13 i el 15 de febrer en ADEIT sota el lema ‘Contrast-Enhanced Biomedical Imaging 2013’, indica Luis Martí-Bonmatí.

La relació de València amb la ressonància magnètica ha contribuït al reconeixement d’una xarxa d’investigació que col·labora en l’organització de la conferència i a la qual es premiarà en aquest esdeveniment amb el guardó “Pro Academia”

Al llarg d’aquests tres dies, es realitzaran diferents taules rodones i fòrums de discussió en els quals participaran tant científics acadèmics com investigadors tecnològics i industrials procedents del camp de la medicina, l’enginyeria, la física, la química o la biologia. «Es tracta de promoure la trobada de tots aquells investigadors que treballen en el camp de la visualització en l’ésser humà d’allò imperceptible (cèl·lules, molècules i processos biològics) mitjançant substàncies (mitjans de contrast) amb propietats molt especials i tècniques d’imatge específiques», explica Luis Martí-Bonmatí, membre del Comitè Organitzador Local d’aquest congrés, director de l’Àrea d’Imatge Mèdica de la Fe i professor de Radiologia de la Universitat de València.

Durant el congrés, que se celebra per segona vegada a València, es presentaran algunes de les novetats en aquest àmbit com la imatge dels processos metabòlics mitjançant carboni hiperpolaritzat, els mitjans de contrast amb propietats terapèutiques, les imatges de cèl·lules i molècules in vivo, la visualització del pH  i de les fibres del miocardio i els diferents biomarcadors d’imatge.

I és que, segons explica el doctor Martí-Bonmatí, es tracta d’un àmbit en permanent evolució. «El desenvolupament tecnològic i el coneixement de les bases biològiques de la malaltia han fet que els avanços actuals siguin exponencialment més increïbles que aquells que despuntaven fa només uns anys. Qui podria imaginar que veuríem en quines àrees d’un òrgan o una lesió s’està produint apoptosis cel·lular fa només uns anys?».

Les universitats valencianes, punteres en imatge biomèdica
La Universitat de València i la Universitat Politècnica de València compten amb grups d’investigació, reconeguts internacionalment, que treballen des de fa anys en temes relacionats amb la imatge mèdica, els mitjans de contrast, la ressonància magnètica, el modelatge de senyals i les reconstruccions virtuals de models fisiològics d’estructures mitjançant eines molt avançades de computació.

La relació de València amb la investigació biomèdica en imatge i, principalment, amb la ressonància magnètica –explica Martí-Bonmatí– ha contribuït al reconeixement d’una xarxa d’investigació que col·labora en l’organització de la conferència i a la qual es premiarà en aquest esdeveniment amb el guardó “Pro Academia” a l’exemplaritat del treball científic col·laboratiu i que es lliurarà en la Nau.

Més informació:
14th Biennial Conference on Contrast Agents and Multimodal Cellular and Molecular Imaging